Matej Mohorič ob prihodu v cilj. Foto: Reuters
Matej Mohorič ob prihodu v cilj. Foto: Reuters
Namur-Geraardsbergen, 178 km:         
 1. M. MOHORIČ        SLO      3:50:56
 2. S. COLBRELLI      ITA        +0:11
 3. T. DUMOULIN       NIZ         0:15
 4. C. LAPORTE        FRA         0:22
 5. F. WRIGHT         VB      isti čas
                                      
                                      
Skupni vrstni red po 7. etapi:        
 1. S. COLBRELLI      ITA     24:14:29
 2. M. MOHORIČ        SLO        +0:29
 3. V. CAMPENAERTS    BEL         1:14
 4. T. WELLENS        BEL         1:26
 5. S. KÜNG           ŠVI         1:28

Pred zadnjo etapo je imel Colbrelli na vrhu skupnega seštevka 51 sekund naskoka pred Mohoričem, ki si je pot do etapne zmage tlakoval s pravočasnim pobegom. Vseeno to ni bilo dovolj za končno zmago, ki je pripadla Italijanu. Temu je uspelo ohraniti 40 sekund naskoka.

Moštvo Bahrain Victorious je dominiralo na zadnjih dveh etapah, tudi v soboto sta Colbrelli in Mohorič prva prečkala ciljno črto.

Tako kot v soboto se je tudi tokrat Mohorič v zadnji tretjini etape znašel med ubežniki, medtem ko je Colbrelli ostal v glavnini. Pred zadnjim krogom v Geraardsbergnu je glavnina ubežnike ujela. V zadnjem delu etape je Mohorič kljub vsemu še enkrat napadel, razbil skupino najboljših, si nabral že prednost pol minute in se odpeljal 15. zmagi v karieri naproti, četrti letos.

Načrt so izpeljali do potankosti
"Naš glavni cilj je bil danes ubraniti prvo mesto Colbrellija in nato še moje drugo mesto. Čakal sem na zadnji krog, tam sem videl priložnost in napadel. Sonny mi je ščitil hrbet in njemu se lahko poklonim za to zmago, sicer mi ne bi uspelo. Podobno sva izvedla včeraj, le da z obrnjenimi vlogami. Lahko smo ponosni na ta rezultat kot ekipa," je za Val 202 povedal Mohorič.

Ko se je znebil tekmecev, ni več pogledoval nazaj. "Ko je prvič napadel Asgreen, sem le sledil napadu, saj bi sicer morali opravljati preveč dela v skupini. Če se ne bi znašel v napadu, v zadnjem krogu zagotovo ne bi pritiskal na vso moč in bi pomagal Sonnyju obdržati majico vodilnega. Tako pa se je vse izteklo sijajno," je še dodal državni prvak.

Najbližje dvojcu Bahrain Victoriousa je bil na koncu Belgijec Victor Campenaerts (Qhubeka NextHash), ki je po sedmih etapah zaostal za minuto in 14 sekund.

Mohorič dobil zadnjo etapo Dirke po Beneluksu