Monika Hrastnik je bila blizu medalji, zmanjkale so ji tri sekunde. Foto: BoBo/Miloš Vujinović
Monika Hrastnik je bila blizu medalji, zmanjkale so ji tri sekunde. Foto: BoBo/Miloš Vujinović

Francosko zmagoslavje je s srebrno medaljo dopolnila Marine Cabirou, bronasta pa je bila Švicarka Camille Balanche, branilka naslov prvakinje.

Monika Hrastnik je v Italiji branila bron z lanskega prvenstva v Leogangu v Avstriji, a bila za las prekratka za drugo kolajno na SP-ju.

Sedemindvajsetletnica iz Lepe Njive je v tehničnem delu izgubila nekaj časa, v cilju pa je po boljši vožnji v spodnjem delu zasedla drugo mesto za Marine Cabirou. Na vrhu sta bili nato le še svetovna prvakinja Balanche in najboljša z mednarodne lestvice Nicole, po njunih nastopih pa je najboljša Slovenka v spustu zdrsnila na nehvaležno četrto mesto.

"Zadovoljna sem s četrtim mestom, s samo vožnjo pa ne ravno zelo. Naredila sem kar veliko napak, dvakrat sem skoraj padla. Napake so se pojavile na takih mestih, kjer sem izgubila veliko hitrosti, posledično pa so mi vzele veliko časa. To je dirkanje, dala sem vse od sebe, zdaj pa naprej na svetovni pokal," je v izjavi za STA dejala 27-letnica.

Razmere na progi so bile precej drugačne, kot je poudarila najboljša slovenska predstavnica v Val di Soleju. "To je bila res težka dirka. Vsak dan je bilo suho, na progi je bilo prašno, včeraj pa je nevihta spremenila razmere na progi. Zato je bilo zjutraj na treningu spolzko in nisi vedel, kje lahko spustiš kolo, kje ne. Upali smo, da se bo posušilo, ampak na nekaterih delih je bilo še vedno mokro," je še razmere na stezi ocenila na koncu četrtouvrščena.

S časom 4:15,328 je za kolajno zaostala 2,986 sekunde. Nicole je bila na koncu prepričljivo najboljša s časom 4:06,243. Cabiruo je zaostala 4,827 sekunde.

Najboljša v kvalifikacijah, Avstrijka Valentina Höll, je na tehničnem delu steze padla in ostala brez kolajne. Druga slovenska predstavnica Špela Horvat ni startala.

V mladinski konkurenci je nastopil tudi Mel Filipič, ki pa ni končal preizkušnje. Svetovni prvak je postal Kanadčan Jackson Goldstone. Srebro je pripadlo Britancu Jordanu Williamsu, bron pa Novozelandcu Lachlanu Stevensu -McNabu.