Myriam Nicole. Foto: EPA
Myriam Nicole. Foto: EPA

30-letnica iz Lepe Njive je bila v sobotnih kvalifikacijah osma, tokrat pa je še za dve mesti popravila svojo uvrstitev. Za zmagovalko je zaostala 7,851 sekunde.

Slavila je Myriam Nicole, ki je bila 1,1 sekunde hitrejša od Valentine Höll, tretja Britanka Phoebe Gale je zaostala slabih pet sekund.

Monika Hrastnik se letos le enkrat ni prebila v finale najboljše deseterice, in sicer v Bielsko-Biali na Poljskem. Najvišje je posegla v Val di Soleju sredi junija, ko je bila tretja.

V skupnem seštevku je Hrastnik ohranila sedmo mesto. Najboljša je še naprej Höll, ki ima 348 točk naskoka pred danes nesrečno Britanko Tahnee Seagrave. Ta je napravila napako in končala na desetem mestu.

Moško preizkušnjo je zaznamovalo deževje, ki je namočilo 2,49 km dolgo progo. Razmere je najbolje izkoristil Francoz Benoit Coulanges, ki je slavil pred Britancem Reeceom Wilsonom in Avstrijcem Andreasom Kolbom.

Slovenskih predstavnikov ni bilo na tekmi, saj Miran Vauh v soboto v kvalifikacijah ni startal. Najboljši je bil tedaj Francoz Loic Bruni, ki je finale končal na četrtem mestu, a še naprej prepričljivo vodi v skupnem seštevku.