Gal Glivar je bil najboljši Slovenec na dirki mlajših članov. Foto: KZS
Gal Glivar je bil najboljši Slovenec na dirki mlajših članov. Foto: KZS

Dirka se je začela v kraju Heusden Zolder, po 101 kilometru pa končala v Hasseltu. Odločitev je padla v množičnem sprintu, kjer je bila Nika Bobnar nekaj časa v zavetrju zmagovalke Sofie van Rooijen, a je na koncu popustila in končala na sedmem mestu.

Colnar kar trikrat menjala kolo

Nizozemska je osvojila še eno medaljo, saj je bila Scarlett Souren druga, bron pa je pripadel Italijanki Eleonori Camilli Gasparrini. Druga Slovenka Špela Colnar je morala kar trikrat menjati kolo, vedno se je vrnila v glavnino in z njo tudi končala dirko, ciljno črto je prečkala na 33. mestu.

"V zaključku sprinta se je odločila za levo stran, kjer ji je hitrost nekoliko padla, tako da so jo po desni prehitele kolesarke, ki so začele s sprintom iz zavetrja nekoliko pozneje," je zaključek opisal Martin Krašek, ki je na prvenstvu vodil mlajši članici skozi dirko.

Evropsko prvenstvo, do 23 let (Ž)

Zlata medalja na Nizozemsko, Glivar najboljši Slovenec

V konkurenci mlajših članov je evropski prvak postal Nizozemec Huub Artz. Na 162-kilometrski trasi si je srebro priboril Nemec Niklas Behrens, bron pa Francoz Leadre Lozouet.

Od šesterice slovenskih kolesarjev je bil najboljši Gal Glivar, ki je zasedel 29. mesto. Anže Ravbar in Žak Eržen nista ponovila vrhunskih dosežkov z lanskega evropskega mladinskega prvenstva. Tokrat sta bila 64. oziroma 59, Aljaž Turk je bil 78., Jaka Marolt 101., Teo Pečnik pa je odstopil.

Evropsko prvenstvo, do 23 let (M)