Tadej Pogačar je v Quebecu osvojil 7. mesto. Foto: EPA
Tadej Pogačar je v Quebecu osvojil 7. mesto. Foto: EPA
Sorodna novica Pogačar poskušal, a na koncu je odločal sprint glavnine

Še dva kilometra pred ciljem je bil vodilni, na koncu pa je o zmagovalcu odločal sprint glavnine, ki ga je dobil Michael Matthews (Jayco-AlUla) pred enim izmed junakov letošnjega Toura, Eritrejcem Biniamom Girmayem (Intermarche-Wanty). "Bila je res dobra dirka, ekipa je opravila odlično delo. Želel sem si napet finale in uspelo nam je," je po svoji prvi dirki po 21. juliju povedal Pogačar.

Nisem šel v daljši napad, zato ker sem kilometer pred ciljem pogledal nazaj in videl, da je še vedno nekaj razlike. Mislil sem, da nam bo s tremi kolesarji Lotta uspelo in da bomo na koncu obračunali za zmago, vendar nas je glavnina dohitela. Moral bi napasti že prej.

Tadej Pogačar

Moral bi napasti prej
Nekaj grenkega priokusa vseeno ostaja. Dobra dva kilometra pred ciljem je silovito napadel, a so kolesarji Lotto Dstnyja poskrbeli, da ni ušel, kaj kmalu je postalo jasno, da se mu od glavnine ne bo uspelo odlepiti. "Glede svojega zadnjega kilometra nisem bil prepričan, ali bom napadel ali ne. Na koncu nisem sprejel prave odločitve, čakal sem na ciljni sprint, kjer sem obstal v gneči," je priznal as s Klanca pri Komendi, ki je bil prepričan, da bo skupaj s kolesarji Lotto Dstnyja na koncu obračunal za zmago. "Nisem šel v daljši napad, zato ker sem kilometer pred ciljem pogledal nazaj in videl, da je še vedno nekaj razlike. Mislil sem, da nam bo s tremi kolesarji Lotta uspelo in da bomo na koncu obračunali za zmago, vendar nas je glavnina dohitela. Moral bi napasti že prej," je pojasnil.

Pripravljen je na svetovno prvenstvo
Kljub vsemu je s svojo formo zadovoljen. "Vesel sem, da sem nazaj. Noge so bile dobre, komaj čakam nedeljo," je dejal. V nedeljo bo nastopil še na eni kanadski klasiki, VN Montreala, ki jo je dobil pred dvema letoma v napetem ciljnem sprintu z Woutom van Aertom. "Tako dobrih nog nisem pričakoval ob vrnitvi na dirke, zato sem zelo zadovoljen. Mislim, da sem pripravljen na nedeljsko dirko in na bližajoče se svetovno prvenstvo," je še dodal.

Pogačar napadal, toda več od 7. mesta ni mogel izvleči