V petek bo dirkal na VN Quebeca, v nedeljo pa na VN Montreala. Tega dvojčka se je lotil le leta 2022, ko je bil najprej 24., dva dneva pozneje pa je v Montrealu slavil eno najbolj odmevnih zmag v sprintu manjše skupine, saj je med drugim matiral tudi mojstra te prvine Wouta van Aerta.

Izjemno zadovoljen z doseženim
"Vesel sem vrnitve, komaj čakam nastopa v Kanadi. To je lep del sveta, na katerega imam odlične spomine izpred dveh let," je povedal Tadej Pogačar in dodal: "Raven dirke bo visoka, skušal bom dati vse od sebe. Izjemno sem zadovoljen z dosežki v tej sezoni, ne glede na to, kaj se bo zgodilo v preostanku leta, bo to le še bonus."

Kapetan UAE-ja, ki bo čez 11 dni dopolnil 26 let, je lahko več kot zadovoljen, saj je zbral kar 21 zmag, med drugim je dobil Giro in Tour, na obeh je zbral po šest etapnih zmag, v Liegu pa je dobil tudi spomenik.

Nato na SP, za konec pa še v Italijo
"Moja pripravljenost je dobra, uživam in upam, da mi bo šlo dobro do konca sezone," je še povedal najboljši kolesar sveta. Po obeh klasikah ga 29. septembra čaka svetovno prvenstvo v Švici, sezono pa bo končal v Italiji s tremi dirkami, kot običajno bo zadnja dirka Lombardija, kjer je slavil tri leta zapored.

V Kanadi ga bodo spremljali Domen Novak, Juan Ayuso, Tim Wellens, Finn Fisher-Black, Rafal Majka in Igor Arrieta.

Bo Vingegaard leta 2025 nastopil na Giru?
Ko smo pri Pogačarju in letošnjem dvojčku Giro-Tour: Het Laatste Nieuws in La Gazzetta dello Sport sta v torek zjutraj poročali, da naj bi Jonas Vingegaard resno premišljeval, da bi naslednjo sezono poskusil z enako kombinacijo grand tourov in tako prvič nastopil na Giru.

Vingegaard je letos Tour končal na drugem mestu. Foto: Reuters
Vingegaard je letos Tour končal na drugem mestu. Foto: Reuters

Pri njegovi ekipi Visma Lease a Bike so bili nad to novico presenečeni. "Res ne vem, kdo je vir te informacije, prav gotovo pa ni prišla iz naše ekipe. V tem trenutku se sploh še nismo pogovarjali o oceni te sezone, kaj šele, da bi načrtovali naslednjo. To je res presenečenje," je komentiral predstavnik ekipe Sander Kleikers.

Fink o uspehih slovenskega kolesarstva