David Per je bil na dirki mlajših članov na 33. mestu najboljši Slovenec. Foto: Marjan Kelner/KZS
David Per je bil na dirki mlajših članov na 33. mestu najboljši Slovenec. Foto: Marjan Kelner/KZS

Mlajši člani so morali na prvenstvu v Plumelecu premagati 150,7 km, na koncu pa je o medaljah odločal sprint. Prvi je bil Belorus Aleksandr Riabušenko, drugi Belgijec Bjorg Lambrecht, tretji pa Italijan Andrea Vendrame. Od šestih Slovencev je bil z zaostankom 12 sekund najboljši David Per na 33. mestu. Izidor Penko je osvojil 42. mesto, Jon Božič je bil 73., Gorazd Per 98., Žiga Grošelj 117., Gašper Katrašnik pa je odstopil.

Preizkušnjo članic, te tako kot člani premierno kolesarijo na evropskem prvenstvu, je dobila Nizozemka Anna van der Breggen, letošnja olimpijska prvakinja na cestni dirki in bronasta v kronometru v Riu, v Plumelecu pa je v vožnji na čas osvojila še srebro. Poljakinja Katarzyna Niewiadoma je osvojila srebro in ubranila naslov med mlajšimi članicami, Italijanka Elisa Longo Borghini, brez mesta na zmagovalnem odru pa je ostala Belorusinja Alena Amialiusik.

Polona Batagelj je bila 32., za zmagovalko je zaostala 43 sekund. Urša Pintar je osvojila 69. mesto, Špela Kern pa 88.

V Bretanji bo v nedeljo še dirka članov, v slovenskem dresu bodo startali Grega Bole, Matej Mugerli, Jan Tratnik, Jure Golčer, Jan Polanc in Janez Brajkovič.