Primož Roglič trenira, a še ni pripravljen na tekmovalno vrnitev. Dirka po Španiji se bo v Lizboni začela že čez 10 dni ... Foto: Instagram/@rogla
Primož Roglič trenira, a še ni pripravljen na tekmovalno vrnitev. Dirka po Španiji se bo v Lizboni začela že čez 10 dni ... Foto: Instagram/@rogla

Pred dnevi je objava prve začasne startne liste 44. klasike San Sebastian oziroma Klasikoa Donastia razveselila slovenske ljubitelje kolesarstva. Primož Roglič bi se moral na baskovski enodnevni dirki svetovne serije vrniti na tekmovanja po padcu in odstopu na letošnji Dirki po Franciji.

A že v četrtek so v baskovskih časopisih podvomili, ali bo Roglič res nastopil na sobotni dirki in tudi ali bo pripravljen na Dirko po Španiji kot kapetan Red Bull Bore Hansgroheja.

Nemška ekipa je zdaj uradno objavila osmerico za sobotno Klasikoo, kjer pa ni ne Rogliča ne Aleksandra Vlasova, ki sta sicer skupaj na višinskih pripravah.

Športni direktor priznava, da ga hrbet še vedno muči

V četrtkovi izdaji El Diario Vasca so govorili s športnim direktorjem rdečih bikov. Patxi Vila je za domači časopisni dnevnik že napovedal, da Rogliča najbrž ne bo na sobotni klasiki v San Sebastianu/Donostii. Močno vprašljiv pa je tudi njegov nastop na bližajoči se Dirki po Španiji.

“Primož še ni zdrav. Še zmeraj ga pestijo težave s hrbtom po padcu na Touru. Lahko sicer trenira, a to ni mogoče pri visoki intenzivnosti, zato ne vem, do katere mere lahko v tem stanju razmišljamo o dirkah," je dejal markantni Bask.

Kuss ubranil vodstvo, kronometer Vinu

Medtem v Burgosu poteka pripravljalna etapna dirka za La Vuelto 24. Po zmagi na sredni etapi je tudi s četrtkovim kronometrom Sepp Kuss potrdil, da bo resno branil lansko zmago. Američan je bil na 4. etapi po 18,5 km vožnje na čas sicer 15., a je v skupnem seštevku ubranil vodstvo. Kuss ima zdaj pet sekund prednosti pred Britancem Maxom Poolom. Sicer so bili opazovalci 4. etape Dirke po Burgosu kritični, kako so motorji pred Kussom ustvarjali zavetrje, ki je šlo na roko kapetanu ekipe Visma Lease a Bike. S samo vožnjo na čas je najhitreje opravil Avstralec Jay Vine, ki se je prav na tej dirki vrnil na tekmovanja po grdem padcu in hujši poškodbi na Dirki po Baskiji.