Jan Ullrich se na letošnjem Touru trudi po svojih močeh, vendar za rumeno majico nima možnosti. Foto: EPA
Jan Ullrich se na letošnjem Touru trudi po svojih močeh, vendar za rumeno majico nima možnosti. Foto: EPA
Ivan Basso, Lance Armstrong in Jan Ullrich. Pred Nemcem je v skupnem seštevku še Danec Mickael Rasmussen.
Veliki tekmeci letošnjega Toura: Ivan Basso, Lance Armstrong in Jan Ullrich. Foto: EPA

Ullrich je že pri 23 letih zmagal na Dirki po Franciji in mnogi so bili prepričani, da bo v vlogi serijskega zmagovalca znamenite dirke nasledil Miguela Induraina. Namesto Ullricha je od leta 1999 Tour zaznamoval Lance Armstrong, Nemec pa se je moral večinoma zadovoljiti z drugim mestom.

Vsi poskusi, da bi velikega rivala ustavil, so se izjalovili. Nova zmaga na Touru je še vedno velika Ullrichova želja. Morda jo bo uresničil prihodnje leto, ko Armstronga ne bo več v karavani. Pogodba z ekipo T-Mobile 31-letnemu Ullrichu poteče naslednje leto. V njegovi domovini nekateri dvomijo, da bo prihodnje leto sploh še dirkal: "Občutek imam, da Ullrich nima več veselja za kolesarjenje," je bil neposreden legendarni Rudi Altig.

Dirka po Franciji sicer v kolesarstvu pomeni največ, ne pa vsega. Ena od različic o prihodnji poti Jana Ullricha pravi, da bo poskušal leta 2006 slaviti na Dirki po Italiji. Tako bi zaokrožil trojček zmag na tritedenskih dirkah (Tour, Vuelta, Giro). Do zdaj se je italijanskega kroga izogibal (nastopil je le leta 2001, vendar brez večjih ambicij), saj se je maja raje pripravljal na Tour.