Urška Žigart je na koncu zaostala za dobre štiri minute. Foto: AP
Urška Žigart je na koncu zaostala za dobre štiri minute. Foto: AP

Zasedla je enajsto mesto, s tem pa si je zagotovila skok v najboljšo deseterico.

Zadnjo etapo v Ebnat-Kapplu (100,8 km) je sicer dobila Naimh Fisher-Black (SD Worx) z Nove Zelandije, ki je v sprintu ugnala Poljakinjo Katarzyno Niewiadoma (Canyon/SRAM).
Tretje mesto je s 37 sekundami zaostanka zasedla domačinka Marlen Reusser (SD Worx) in ubranila majico vodilne. Žigart je ciljno črto prečkala 1:57 minute za zmagovalko in se v skupnem seštevku pomaknila pet mest višje na končno sedmo.

V skupnem seštevku je imela Reusser na koncu 1:02 minute naskoka pred ekipno kolegico, Nizozemko Demi Vollering in 1:17 pred Italijanko Eliso Longo Borghini (Trek-Segafredo). Žigart je na sedmem mestu zaostala 4:21 minute.

V skupni razvrstitvi na najvišji ravni zaročenka slovenskega kolesarskega asa Tadeja Pogačarja še nikoli ni bila višje od 19. mesta. To ji je uspelo na lanski Dirki po Baskiji.

Žigart je prvo etapo v Weinfeldnu (56 km) končala na 43. mestu, v razgibani vožnji na čas od St. Gallna do Abtwila (25,7 km) pa je bila 19.

V tretji etapi od St. Gallna do Ebnat-Kappla (120,8) je bila celo na poti do etapne zmage po pobegu, a jo je skupina najboljših ujela v zadnjih 100 m. Etapo je končala na 25. mestu.

"Malo sem bila že obupana, od zadnjega vzpona pa vse do cilja je pihal nasprotni veter ali pa se mi je tako zdelo, ker sem bila res na robu z močmi. Ampak to je bil dober poskus in vedno obstaja še ena priložnost," je povedala Žigart po tej etapi.

"Zdaj vem, kakšen je občutek. Tolikokrat vidiš na televiziji, ko skupina ujame kolesarja tik pred ciljno črto. Zdaj sem jaz na drugi strani. Naslednjič bom še malo bolj pritisnila na pedala," je še dodala Žigart.

Eno od dveh slovenskih kolesark v ekipah svetovne serije zdaj čaka nastop na domačih cestah, saj bo tekmovala tako na državnem prvenstvu v kronometru v četrtek na Pokljuki kot na cestni dirki v nedeljo v Radovljici.

V vožnji na čas bo branila lansko zmago iz Novega mesta, obenem pa ima lepe spomine tudi na Pokljuko, saj je tam državna prvakinja v kronometru postala leta 2020.