Patrik Sinkewitz je sprožil nov val ogorčenja v Nemčiji. Foto: EPA
Patrik Sinkewitz je sprožil nov val ogorčenja v Nemčiji. Foto: EPA
Bob Stapleton
Direktor ekipe T-Mobile Bob Stapleton je bil znova v središču pozornosti zaradi nečednih poslov. Foto: EPA
Sinkewitz sprožil novo afero

26-letni član T-Mobila je v nedeljo po trku z gledalcem odstopil z Dirke po Franciji. Test so opravili na treningu, vodstvo moštva pa ga je takoj suspendiralo. Pri njem so odkrili povišano raven testosterona. Če bo tudi B-test pozitiven, bo kaznovan z dveletno prepovedjo nastopanja, pri T-Mobilu pa ga bodo odpustili.Trenutno leži v bolnišnici v Chamberyju z zlomljenim nosom in s poškodovano ramo.

Nemški javni televiziji je prekipelo
Postaji ARD in ZDF sta v zadnjem desetletju zelo obsežno poročali s Toura in tudi s preostalih dirk. Do razjasnitve primera Sinkewitz ne bodo več poročali s Toura, kar je hud udarec za nemško kolesarstvo. Če bo B-vzorec pozitiven, bi se lahko zgodilo, da sploh ne bodo več poročali s kolesarskih dirk. Avgusta je na sporedu Dirka po Nemčiji, ki je odvisna predvsem od obeh javnih televizij. Gledanost je Toura je bila v zadnjih letih izjemna, legendarne boje Jana Ullricha in Lancea Armstronga si je ogledalo več milijonov ljudi.

Po številnih škandalih in priznanju nemških junakov Erika Zabla, Uda Böltsa, Rolfa Aldaga, ter vse bolj obremenilnim dokazom proti Janu Ullrichu je obema televizijama prekipelo. Odločitev, ki močno odmeva v kolesarskem svetu, sta sprejela programski direktor ARD-ja Günther Struwe in šef ZDF-ja Nikolaus Brender.

Tudi pokrovitelji ogorčeni
"Po koncu Toura bomo vsi skupaj sedli za mizo in se pogovorili o nadaljnji poti," je povedal Christian Frommert, direktor nemškega Telekoma. Direktor ekipe Bob Stapleton, ki se je še v soboto tako zelo veselil zmage in rumene majice Linusa Gerdemanna, je bil jezen na štartu današnje 10. etape, obenem pa upa, da je to naslednji korak v pravo smer v boju proti dopingu.

A. G.

Sinkewitz sprožil novo afero