Bosta Mirza Begič in Primož Brezec septembra združila moči v slovenski reprezentanci? Foto: Drago Perko/www.kosarka.si
Bosta Mirza Begič in Primož Brezec septembra združila moči v slovenski reprezentanci? Foto: Drago Perko/www.kosarka.si

Tako sta zatrdila ob obisku delegacije košarkarske zveze Slovenije v večnem mestu, njuno sodelovanje lahko prepreči le poškodba. "Brezec je brez oklevanja privolil v sodelovanje, z Bečirovičem pa se bomo po končani sezoni še enkrat pogovorili. Pripravljen je igrati za reprezentanco, če mu bo to dovoljevalo zdravstveno stanje kolen," je povedal direktor slovenske reprezentance Marijan Kraljevič.

Bečiroviča bolijo tudi gležnji
Stanje obeh "Rimljanov" je še nekoliko bolj podrobno opisal vodja reprezentance Matej Avanzo: "Brezec in Bečirovič sta še sedmi in osmi kandidat, ki sta potrdila željo po sodelovanju v izbrani vrsti, s tem da pri Brezcu ni nikakršnega dvoma o tem, da se bo priprav udeležil, Bečirovič pa je poudaril, da mu motiva in volje ne manjka, a kaj, ko ima v zadnjem času tako resne težave s koleni in gležnji, da ni prepričan o tem, kako bo z njimi po končani naporni klubski sezoni v dresu Lottomatice."
.
V naslednjih dneh se bo delegacija KZS-ja sestala še z Urošem Slokarjem in Jako Lakovičem, konec januarja pa bo obiskala tudi ZDA.

M. R.