Veselje zmajev po tekmi s Splitom, ki jo je odločil Devin Robinson. Foto: www.alesfevzer.com
Veselje zmajev po tekmi s Splitom, ki jo je odločil Devin Robinson. Foto: www.alesfevzer.com

Zmaji so še naprej oslabljeni, saj manjkata Brynton Lemar – Američan, ki se je izkazal za dobro okrepitev, je v drugi fazi rehabilitacije po poškodbi stopala – in trener Zvezdan Mitrović, ki bo zaradi težav s hrbtom izpustil četrto tekmo zapored.

Ekipa je sestavljena iz mladih litovskih igralcev, ki so morda širši športni javnosti neznani, temu pa lahko dodamo nekaj izkušenih igralcev. Lietkabelis igra izredno agresivno obrambo, na katero se moramo navaditi, se prilagoditi in v napadu igrati zelo pametno. V napadu radi mečejo z razdalje, visoki igralci igrajo s hrbtom proti obroču, veliko pa je tudi gibanja brez žoge. S tem si pripravljajo tudi priložnost za skok v napadu.

Đorđe Adžić, pomočnik trenerja Cedevite Olimpije

Slovenski prvaki so v Evropskem pokalu uspešno začeli, ko so v gosteh ugnali Cluj, potem pa so bili doma boljši od Venezie. Prejšnji teden so klonili v Ankari, kjer so sicer bili proti Turk Telekomu v igri za zmago, a je tehtnico na domačo stran prevesil predvsem skok, ko so Ljubljančani slabo zapirali in tekmecem dopustili ogromno ujetih odbitih žog v napadu. Zatem so v Ligi ABA vpisali drugo zmago. Za polovično uspešnost so ugnali Split, junak pa je bil Devin Robinson, ki je za zmago s polrazdalje prehitel tivolsko sireno.

Pred dvema letoma je Lietkabelis v Evropskem pokalu dobil obe medsebojni tekmi, trenutno pa je zasedba iz Panevežysa še brez zmage. V gosteh je morala priznati premoč Turk Telekomu, doma pa jeruzalemskemu Hapoelu in solunskemu Arisu. Uspešnejša je na litovskem prvenstvu, kjer je na štirih obračunih klonila le pred Rytasom.

Vrsta srbskega strokovnjaka Nenada Čanaka ima najslabši napad v Evropskem pokalu, je pa zato zelo dobra v skoku, kar pa težave povzroča Cedeviti Olimpiji. Dres Leiktabelisa letos nosi Andrija Stipanović, ki je bil v prvi sezoni združenega ljubljansko-zagrebškega kluba prvi center stoženske zasedbe. Zmaji dobro poznajo tudi srbskega centra Marka Pecarskega, prvi strelec ekipe pa je grški košarkar, ki se je kratek čas preizkušal tudi v NBA-ju, Jorgos Kalaicakis.


SKUPINA B, 4. krog

Torek ob 18.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – LIETKABELIS

Ob 19.30:
HAMBURG – CLUJ NAPOCA

BOURG – TÜRK TELEKOM ANKARA

Sreda ob 19.00:
ARIS SOLUN – HAPOEL JERUZALEM

Četrtek ob 19.00:
VALENCIA – VENEZIA

Lestvica:                             
BOURG                       3  3 0  6 
VALENCIA                    3  3 0  6 
------------------------------------- 
TÜRK TELEKOM ANKARA         3  3 0  6 
HAPOEL JERUZALEM            3  2 1  5 
CEDEVITA OLIMPIJA           3  2 1  5 
VENEZIA                     3  1 2  4 
------------------------------------- 
ARIS SOLUN                  3  1 2  4 
CLUJ NAPOCA                 3  0 3  3 
LIETKABELIS                 3  0 3  3 
HAMBURG                     3  0 3  3 
                                      
Napreduje šest ekip. Prvi dve se uvr- 
stita neposredno v četrtfinale.