Maurice Bailey se v Tivoliju ni proslavil. Kako bo v Beogradu? Foto: EPA
Maurice Bailey se v Tivoliju ni proslavil. Kako bo v Beogradu? Foto: EPA
Nebojša Joksimovič
Nebojša Joksimovič se je poslovil od dresa Hemofarma in se podal v Rusijo - k Lokomotivu Rostov. Foto: EPA
Vladimir Dašić
Vladimir Dašić je bil v minuli sezoni eden izmed vodilnih igralcev Budućnosti, pred novo pa je podpisal za Real iz Madrida. Foto: EPA
Miroslav Raduljica
Miroslav Raduljica je na evropskem prvenstvu s Srbijo osvojil srebro, zdaj pa bo velik adut FMP-ja. Foto: Reuters

Rdeče-beli so pred novo sezono ostali brez dveh pomembnih členov ekipe, Američanov Andreja Owensa in Lawrenceja Robertsa, klop pa je zapustil tudi izkušeni strateg Svetislav Pešić. Na tem mestu ga je zamenjal pomočnik selektorja srebrne srbske reprezentance Aco Petrović, ki je v Beogradu pozdravil Mauricea Baileyja, nekdaj košarkarja Uniona Olimpije.


Finance slabe, ekipa ne

Čeprav se Crvena zvezda bojuje s slabim finančnim stanjem, bo zagotovo spet nevarna, še posebej, ker sta jo okrepila Vuk Radivojević in Filip Videnov, ki se je predtem meril v Granadi. Lani je bila ekipa, ki je petnajstkrat osvojila državno prvenstvo, v polfinalu Lige NLB slabša prav od Partizana.

Hemofarm brez Nebojše Joksimovića
V Vršcu, kjer se zaradi Hemofarma že vrsto let igra dobra košarka, so se za sodelovanje zahvalili Nebojši Joksimoviču, Vladanu Vukosavljeviću in Martonu Badru, zaradi česar bodo ambicije nekoliko manjše. Klub so okrepili Marko Šutalo, Raško Katić in Jarod Stevenson, medtem ko bo glavni igralec bržkone reprezentant Milan Mačvan.

Kako bo šlo brez Vladimirjev?
Budućnost je lani osvojila 6. mesto v ligi, na tribune vrnila gledalce, ki so v preteklih sezonah prihajali poredkeje, zdi pa se, da bo v novi sezoni klub še uspešnejši. Dejan Radonjić je sicer ostal brez dveh izredno pomembnih igralcev - Vladimirja Micova in Vladimirja Dašića, a se je v Moračo vrnil izkušeni Goran Jeretin, iz Partizana je ekipo okrepil Čedomir Vitkovac, iz Hemofarma pa Boris Savović.

Srebrni Raduljica adut FMP-ja
FMP se lahko poleg dobrega dela z mladimi pohvali tudi s skoraj nespremenjeno ekipo, ki bo v novi sezoni tako še močnejša. Edini košarkar, ki je zapustil moštvo iz Železnika, je Bojan Radetić, v klub pa je prišel Nikola Ilić. Ekipa, ki jo vodi Slobodan Klipa, bo poskušala letos dobiti več končnic, kolikor jih je v lanski sezoni, k temu pa bo verjetno veliko prispeval reprezentant Miroslav Raduljica.

Po sezoni premora v ligi spet Široki Brijeg
Bosna je v pretekli sezoni na račun Slovenije pridobila eno mesto več v Ligi NLB, po letu dni pa se vrača ekipa Širokega Brijega, ki je v uvodni tekmi regionalne lige leta 2001 gostovala pri Unionu Olimpiji. Tudi pri bosanskem prvaku se lahko pohvalijo s podobno ekipo, kot so jo imeli v pretekli sezoni, zapustil jo je le Aaron Nixon, okrepil pa Siniša Štemberger, ki je pri Širokem že igral.

Brez starega sponzorja v Kragujevac
Poleg Cedevite je novinec v ligi tudi ekipa Radničkega, v Srbiji bolj poznana pod imenom Swiss lions, ki je zdaj že "nekdanji". Sponzor z istim imenom je namreč opustil projekt, začrtan skupaj z vodstvom kluba, razlog pa je selitev v Kragujevac (Radnički bo igral v dvorani Jezero), saj dvorana v Vršcu ni ustrezala pogojem. Klub so okrepili Aleksej Kotiševski, Artur Urazmanov, Filip Šepa, Vukašin Aleksić, Nenad Mišanović, Marko Brkić in Dragan Milosavljević.