Aleksandar Džikić je prepričan, da je bilo ključno katastrofalno izvajanje prostih metov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Aleksandar Džikić je prepričan, da je bilo ključno katastrofalno izvajanje prostih metov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zoran Dragić je bil s 15 točkami prvi strelec Krke, Giorgi Šermadini pa z 12 skupaj z Goranom Jagodnikom Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jagodnikov koš tik pred koncem tekme
Jagodnik mož odločitve v Stožicah

Aktualni državni prvaki so od 17 poskusov zadeli le pet metov. Manj kot 30-odstotno realizacijo s črte prostih metov je Džikić poudaril kot enega izmed razlogov za neuspeh: "Olimpija je zmagala precej srečno. Ne moreš dobiti tekme, če proste mete izvajaš 5/17. Najbolj izkušeni igralci so imeli težave z osebnimi napakami. Tako so konec tekme pričakali na klopi, in ne na terenu, kjer je njihovo mesto. Drugače pa je bila izenačena tekma. Vesel sem, da je bilo veliko ljudi. Pričakujem, da bodo tribune v dvorani Leona Štuklja polne."

Srbski strokovnjak, ki je že dalj časa v povezavi z različnimi klubi, predvsem pa so se zanj ogreli v Litvi pri Lietuvos Rytasu, je prepričan, da Krka ne igra pod nobenim pritiskom, saj je letos presegla vsa pričakovanja. Na drugi strani pa Olimpija po besedah Džikića rešuje sezono z državnim prvenstvom: "Nimamo razloga, da bi bili nervozni oziroma, da bi bili pod kakšnim pritiskom. Olimpija s prvenstvom rešuje sezono. Letos ni osvojila ničesar. Vemo pa, kakšen je položaj Olimpije v slovenski košarki. Želimo zmagati, a ni nobenega pritiska."

Zmaje slab skok skoraj stal zmage
Na drugi strani je bil trener Olimpije Miro Alilović zaskrbljen zaradi skoka. Novomeščani so ujeli 35 odbitih žog, od tega kar 14 v napadu, Ljubljančani pa so zbrali le 24 skokov. "Fantje so se držali nalog v obrambi. Minus je seveda skok v napadu. Preko tega se je Krka vračala v igro. To je skozi vso sezono naša slaba točka, v finalu pa je to ena ključnih stvari. Za naprej se bo treba držati svojega sistema. Prvenstvo bo osvojil tisti, ki bo ostal kot ekipa. Edino, kar me skrbi, je skok. To bi nas danes skoraj stalo zmage," je povedal Alilović.

"Večja razlika kot na prvi tekmi. Fantje so danes pokazali vsaj nekaj energije, volje in želje po zmagi. Na vsaki tekmi se nam ponavlja ta slabši začetek. Dovolimo nasprotniku, da povede in nato lovimo zaostanek. Na koncu se ni moglo bolje razplesti. Zdaj je vse odprto. Začne se z ničle. Kot sem že na začetku rekel, eno tekmo bo treba dobiti na tujem," je dodal Alilović in še pristavil: "Zadnji napad so fantje odigrali po dogovoru. Zmenili smo se, da Vlatko odigra ena na ena na vrhu. Ostali ga spremljajo. Držali smo se in uspeli."

Olimpija ima ogromno rezerv predvsem v napadu
Zadnjo akcijo na tekmi, ki jo je uspešno končal Goran Jagodnik, je začel Vlado Ilievski, ki je skoraj ves čas vodil Olimpijino igro. "Borili smo se do konca in ta koš je bil le nagrada. Krka se je znova dobro pripravila na nas. Kaznovala je naše napake in izkoriščala naše negativne stvari. Presenečen sem, kako Krka igra v teh dveh tekmah. Onemogoča nam našo igro. Na tej tekmi se je pokazalo, da z borbenostjo in vztrajnostjo lahko pridemo do zmage," je dejal makedonski organizator igre, ki je bil z devetimi točkami četrti strelec gostiteljev. Več so jih dosegli Giorgi Šermadini in Jagodnik oba po 12 ter Jaka Klobučar 11.

Tako kot Alilović je tudi Ilievski izpostavil slab skok in igro v napadu, saj ta po njegovih besedah ni na ravni evroligaša: "Krka je naredila odlično delo v obrambi, a mislim, da nismo odigrali niti 50 odstotkov, kar zmoremo ofenzivno. Seveda je velik minus tudi skok. Še vedno verjamem, da smo sposobni v nadaljevanju odigrati veliko bolje. V torek je velika priložnost, da se v Stožice vrnemo s prednostjo."

Krki popustila koncentracija
V gostujoči vrsti je bil najuspešnejši Zoran Dragić, ki je zmajem veliko preglavic povzročal predvsem na začetku, dosegel pa je tudi koš za izenačenje na 59. "Tako kot vsaka tekma z Olimpijo, je bila tudi ta zelo težka. Prvi polčas smo se držali dogovora. V drugem nam je popustila koncentracija in na koncu je Olimpija zasluženo dobila srečanje. Olimpija je imela na koncu tudi več sreče. Pokopali so nas prosti meti. Preveč smo jih zgrešili, da bi lahko zmagali," je dejal Ljubljančan, ki je ob 15 točkah v statistiko vpisal še devet skokov.

Jagodnikov koš tik pred koncem tekme
Jagodnik mož odločitve v Stožicah