Po obračunu s Studentskim centrom bo Cedevita Olimpija v letu 2021 gostovala še v Valencii in Zagrebu pri Ciboni. Foto: www.alesfevzer.com
Po obračunu s Studentskim centrom bo Cedevita Olimpija v letu 2021 gostovala še v Valencii in Zagrebu pri Ciboni. Foto: www.alesfevzer.com

Srečanje med zmaji in debitanti v ligi boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na TV SLO 2 in MMC-ju. "Studentski centar je odlična ekipa, ki v tej sezoni igra zelo dobro. Je tudi odlično vodena, v moštvu pa najdemo veliko nadarjenih igralcev in odlične tujce. Podgoričani igrajo agresivno košarko, njihova igra pa ima glavo in rep. Zmagamo lahko le s kakovostno in agresivno obrambo ter pametno igro v napadu," je pred zadnjo domačo tekmo v koledarskem letu povedal trener Olimpije Jurica Golemac.

Liga ABA na TV SLO 2 in MMC-ju

Neposredni prenos tekme Cedevita Olimpija – Studentski centar v soboto od 18.50 dalje na TV SLO 2 in MMC-ju.

Sorodna novica Žakelj: Prihod Obradovića za ligo zelo dober tudi s trženjskega vidika

Studentski centar prvič sodeluje v Ligi ABA, za zdaj pa igra zares dobro, saj ima trenutno pet zmag in šest porazov. Podgoriško zasedbo vodi Andrej Žakelj, ki je bil pomočnik že pri Olimpiji, pri Primorski je bil pomočnik Golemca, pri Slovanu pa Mira Alilovića, ki je zdaj pomočnik v ljubljanskem moštvu. V zadnjem krogu je Studentski centar na domačem parketu s 93:90 premagal Igokeo in prekinil niz treh porazov.

Ljubljančani so v zadnjem krogu Lige ABA dosegli največjo zmago te sezone, saj so bili boljši od letos odličnega Partizana (89:96). Po vrhunski predstavi v Beogradu so gostovali v Benetkah in petič zapored izgubili v Evropskem pokalu. Po spodbudni igri proti Partizanu so proti Venezii znova razočarali. Gostitelji so povedli že za 19, a se je Olimpija vrnila v igro, izenačila, nato pa priložnost za prekinitev serije evropskih porazov zapravila v slogu iger zadnjega obdobja. Znova je bilo preveč nepovezane igre v napadu, neizdelanih akcij in prelahko izgubljenih žog.

Dalibor Damjanović upa, da bo kmalu lahko računal na Andreja Stavrova, ki je odlično začel sezono, in Adonisa Thomasa, ki je hitro pokazal, da je prava okrepitev za novomeško moštvo. Foto: www.alesfevzer.com
Dalibor Damjanović upa, da bo kmalu lahko računal na Andreja Stavrova, ki je odlično začel sezono, in Adonisa Thomasa, ki je hitro pokazal, da je prava okrepitev za novomeško moštvo. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Po burni reakciji prelahko zapravljena velika Krkina priložnost

Novomeščane čaka nova zahtevna naloga proti Budućnosti, ki jo vodi Aleksandar Džikić. Pod njegovim vodstvom je Krka trikrat postala slovenski prvak, pred dobrimi desetimi leti pa osvojila EuroChallenge. Srbski strokovnjak zdaj drugič v karieri vodi Budućnost, s katero je leta 2018 slavil v Ligi ABA. Najuspešnejši črnogorski klub je v Ligi ABA trenutno z osmimi zmagami in tremi porazi četrti, igra pa tudi v Evropskem pokalu, kjer je nazadnje klonil pred Gran Canario, kar je bil šele njegov drugi poraz ob petih zmagah. V regionalnem tekmovanju v tej sezoni še ni izgubil.

Krka bo v Morači gostovala po zamujeni veliki priložnosti za zmago nad Zvezdo v zadnjem krogu. Novomeščani so zapravili 18 točk naskoka, v končnici pa izgubili po neverjetnem scenariju. Na domačem parketu igrajo bistveno bolje kot v goseh. V tej sezoni so bili neuspešni na vseh šestih jadranskih gostovanjih, zdaj pa jih čaka tekma na zanje najbolj neugodnem terenu. Namreč Budućnost so v gosteh do zdaj premagali le enkrat. Izgubili so zadnjih 12 gostovanj, slavili pa so le ob prvem obisku Morače februarja 2002.

Lestvica:                             
FMP                   12 10  2  +50 22
CRVENA ZVEZDA         11 10  1 +146 21
PARTIZAN              11  9  2 +114 20
BUDUĆNOST             11  8  3  +60 19
CEDEVITA OLIMPIJA     11  6  5  +59 17
MEGA BASKET           11  5  6  +24 16
CIBONA                11  5  6   +8 16
IGOKEA                11  5  6   +6 16
STUDENTSKI C. DERBY   11  5  6  -71 16
BORAC                 11  4  7  -25 15
MORNAR                11  4  7  -39 15
KRKA                  11  3  8 -107 14
SPLIT                 12  2 10 -154 14
ZADAR                 11  2  9  -71 13

"Čaka nas še eno težko gostovanje, tokrat proti zelo močni Budućnosti, ki ima v dozdajšnjem delu sezone tako v Ligi ABA kot v Eurocupu vrhunske rezultate. Sestavili so zelo dober igralski kader, kar se pozna tudi na njihovih rezultatih. Razlog za vrhunske rezultate Budućnosti je odličen trenerski štab, na čelu katerega je Aleksandar Džikić, ki je povsod, kjer je delal, pustil zelo dobre rezultate. Dokaz za to je, da ga je Budućnost, po tem, ko jih je pred leti kot prvi popeljal do naslova prvaka Lige ABA in v Evroligo, znova pripeljala v svoje vrste. Džikić je seveda velik pečat pustil tudi v našem klubu, kjer je delal vrhunske rezultate tako v Evropi kot v Ligi ABA. S svojimi ekipami igra zelo taktično, zato nas čaka težka tekma. Morali bomo biti zelo pametni. V napadu bomo morali imeti zelo dobre odločitve, saj bo Budućnost vsako slabo odločitev, vsak egoizem, ki se bo pojavil v igri, hitro kaznovala. Naša filozofija na vseh tekmah bo obramba. Igrati moramo vsaj na ravni, kot smo jo prikazali proti Zvezdi, ali še na višji, če hočemo sploh igrati proti Budućnosti," je dejal trener Krke Dalibor Damjanović.


12. krog:
FMP – SPLIT
93:77 (27:26, 16:24, 26:10, 24:17)

Petek ob 18.00:
IGOKEA – CIBONA

Sobota ob 17.00:
MORNAR – PARTIZAN

Ob 19.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – SC DERBY
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Ob 21.00:
BUDUĆNOST – KRKA

Nedelja ob 12.00:
MEGA BASKET – ZADAR

Ob 18.45:
CRVENA ZVEZDA – BORAC