Michael Jordan je Chicago Bullse popeljal do šestih naslovov prvaka v Ligi NBA. Foto: EPA
Michael Jordan je Chicago Bullse popeljal do šestih naslovov prvaka v Ligi NBA. Foto: EPA
Charles Barkley
Charles Barkley se je v Houstonu prav tako pridružil dvema velikima zvezdnikoma. Po odhodu Clyda Drexlerja se jim je pridružil še Scottie Pippen. Foto: EPA

Eden največjih vseh časov se je za NBC dotaknil LeBronove poteze. "Sam tega, prisežem, ne bi nikoli naredil. Nikoli ne bi poklical Magica Johnsona in Larryja Birda ter jima rekel, naj združimo moči v istem klubu. Stvari so danes drugačne. Ne pravim, da je to slaba poteza. Te fantje imajo danes drugačne možnosti, kot smo jih imeli mi. Po pravici povedano, sam sem želel premagati nasprotnike, ne pa z njimi združiti moči," je povedal Jordan, ki je Chicago Bullse popeljal do šestih naslovov prvaka. Ob sebi je imel Scottija Pippna, s katerim sta tvorila enega najboljših dvojcev vseh časov. Strokovnjaki ravno zaradi njega pravijo, da uspehi Bikov le niso bili samo Jordanovo delo.
"Samooklicani Kralj" ne bo nikoli med največjimi
Ves čas po upokojitvi Jordana, ki je bil petkrat izbran za najkoristnejšega posameznika tekmovanja, v Ligi NBA iščejo njegovega naslednika. Edini pravi bi lahko postal James, ki je s 25 leti z individualnimi nagradami celo presegel Jordana pri teh letih, a si je "samooklicani Kralj, kot ga je poimenoval priznani kolumnist Gregg Doyle, z odhodom skupaj s Chrisom Boshom v Miami, kjer je že bil Dwyane Wade, zaprl vsa vrata, da postane eden izmed nesmrtnih.

Heati so Wadova ekipa
Svoj pogled je predstavil za drugo televizijsko mrežo, TNT, Charles Barkley: "Nikoli ne bo Jordan. S to potezo je izgubil možnosti, da pride ob bok največjih. Lahko osvoji kar koli, pa to ne bo nikoli postal. Častna poteza bi bila, če bi ostal v Clevelandu in bi poskušal zmagati. Če bi s Cavaliersi postal prvak, bi bil to zgodovinski dogodek. Ni pomembno, kaj osvoji v Miamiju, to bo še naprej ekipa Dwyana Wada." Barkley sodi med najboljše košarkarje, ki jim nikoli ni uspelo osvojiti prstana. V svoji karieri je zamenjal tri moštva. Kariero je začel pri Philadelphia Sixersih. Po osmih letih je odšel v Phoenix k Sunsom, s katerimi je bil še najbližje naslovu. Leta 1993 je bil izbran za MVP lige in Sunse popeljal do finala, kjer pa so bili premočni Bullsi. Ob koncu kariere se je pridružil še Houston Rocketsom, ki so že imeli v svojih vrstah dva zvezdnika Hakeema Olajuwona in Clyda Drexlerja. Po odhodu slednjega se je Raketam pridružil še Pippen, a tudi z njim v navezi Barkleyju ni uspelo osvojiti prstana.