Goran Dragić in Luka Dončić sta skupaj odigrala dve evropski prvenstvi. Leta 2017 sta vodila Slovenijo na vrh Evrope, nazadnje pa sta bila soigralca pred dvema letoma v Nemčiji. Foto: Fiba
Goran Dragić in Luka Dončić sta skupaj odigrala dve evropski prvenstvi. Leta 2017 sta vodila Slovenijo na vrh Evrope, nazadnje pa sta bila soigralca pred dvema letoma v Nemčiji. Foto: Fiba

Prihod na dvodnevni spektakel, ki bo vsebinsko razdeljen na dobrodelno gala večerjo z izborom ekip, ki bo v petek, 23. avgusta, in osrednjo ekshibicijsko tekmo košarkarskih zvezdnikov, ki bo v Stožicah dan pozneje, so zanesljivo potrdila številna znana imena. Kapetana ekip na poslovilni tekmi bosta Goran Dragić in Luka Dončić, ki bosta, kot je navada pri podobnih tekmah v ZDA, izvedla nabor in svoje soigralce izmed vseh imen izbrala na gala večerji na predvečer tekme.

"Ponosen sem, da se je toliko zvenečih imen domače, evropske in svetovne košarke odzvalo mojemu vabilu in bodo na takšen ali drugačen način sodelovali na moji zadnji košarkarski tekmi. To dokazuje, da šport združuje, saj so vezi, ki smo jih spletli med kariero, res trdne," je dobra dva tedna spektaklom, ko bo zadnjič obul športne copate, povedal Dragić. "Vesel sem tudi, da je Luka privolil v vlogo kapetana in mi bo skupaj z izbranimi košarkarji stal nasproti na parketu. V mislih že imam, koga bi želel v svoji ekipi, kako bo potekal izbor igralcev, pa bomo videli na gala večerji."

Kdo vse bo igral na Noči zmaja?

Seznam igralcev je iz dneva v dan daljši. Na njem so Steve Nash, Luka Dončić, Dirk Nowitzki, Nikola Jokić, Chris Bosh, Loul Deng, Boban Marjanović, Beno Udrih, Bogdan Bogdanović, Marko Simonović, Luis Scola, Dejan Bodiroga, Predrag Danilović, Marko Gudurić, Saša Zagorac, Nebojša Joksimović, Leandro Barbosa, Zoran Dragić, Jaka Lakovič, Miroslav Berić, Jaka Blažič, Edo Murić, Erazem Lorbek, Domen Lorbek, Žiga Dimec, Nikola Vučević, Aleksej Nikolić, Marko Milić, Matic Rebec, Gašper Vidmar, Aleksandar Ćapin, Vlatko Čančar, Uroš Slokar, Rašo Nesterović, Saša Pavlović, Sani Bečirović, Boštjan Nachbar, Matjaž Smodiš, Primož Brezec, Klemen Prepelič in Miha Zupan.

Tudi ob parketu bodo stala same trenerske eminence. Zagotovo v Stožice pridejo Erik Spelstra, Alvin Gentry, Božidar Maljković, Aleksandar Đorđević, Jure Zdovc, Aleš Pipan, Aleksandar Đikić, Chris Quinn, Zoran Martič in Igor Kokoškov.

Dobrodelno na tekmo

RTV Slovenija bo Gorana Dragića 24. 8. pospremila v športni pokoj – in še se nam lahko pridružite v razprodanih Stožicah. V zameno za dobrodelnih 10 evrov vas povabimo na tekmo!

V žrebu lahko sodelujete le tisti, ki boste med 1. 6. in 10. 8. na številko 1919 poslali SMS GOGI10. Po opravljenem glasovanju boste v povratnem sporočilu dobili navodila, kje in kako se lahko prijavite v žreb. Vsak izžrebani bo prejel dve vabili, nagrajenci pa bodo na naši spletni strani objavljeni v treh delih, in sicer: 16. 6., 7. 7. in 11. 8. Več informacij o nagradni igri na MMC-jevi spletni strani Noč zmaja.

Če le zmorete, pomagajte mladim, do katerih življenje ni prijazno. Zbrana sredstva bodo razdeljena programu Botrstvo v športu, katerega nosilki sta Zveza Anite Ogulin in Zveza prijateljev Moste - Polje, in Fundaciji Gorana Dragića.