Jure Jež je kot predstavnik glavnega pokrovitelja v vodstvu kluba deloval kar zadnjih 17 let. Foto: RTV SLO
Jure Jež je kot predstavnik glavnega pokrovitelja v vodstvu kluba deloval kar zadnjih 17 let. Foto: RTV SLO
Union Olimpija 2009/10
Olimpija se je uvrstila na zaključni turnir četverice v Jadranski ligi, v domačem prvenstvu ni resnega tekmeca, a pogled v prihodnost je najverjetneje najbolj črn v zadnjih 20 letih. Foto: MMC RTV SLO
Olimpija ostala še brez podpredsednika

V svoji odstopni izjavi je Jež pojasnil razloge za svojo odločitev. Glavni je ta, da "centri moči" ne govorijo več, kaj mora kdo narediti, temveč kdo česa ne sme.

Jež je ob odstopu zagotovil, da Pivovarna Union tudi v naslednji sezoni ostaja pokrovitelj tivolskega kluba, ki se spopada z velikimi finančnimi težavami. Zaradi ogromnih zaostankov pri izplačilu plač so pred časom stavkali igralci in dosegli odstop predsednika Dušana Mitiča, ker ni mogel poravnati zaostalih obveznosti.


Odstopna izjava Jureta Ježa v celoti

Pivovarno Union in KK Olimpijo veže dolgih 17 let skupne poti. Lahko rečem, da je bil Union v vseh teh letih partner, na katerega se je klub lahko zanesel, in je bil s klubom vedno v dobrem in slabem, za razliko od večine ostalih, ki so se radi senčili v senci slave ob uspehih in se poskrili v mišje luknje takrat, ko bi jih klub najbolj potreboval.

Sam sem se v vodstveni strukturi kluba vedno počutil predvsem zastopnika Pivovarne Union. Vodenje kluba sem prevzel takrat, ko nihče drug ni želel sprejeti te naloge, in letos po odstopih direktorja in predsednika kluba moral še enkrat po kostanj v žerjavico, vendar je tokrat ta kostanj zame prevroč, zato vam sporočam, da se umikam s položaja podpredsednika KK Union Olimpija.

Kot sem že večkrat povedal, je KK Union Olimpija društvo državnega in mestnega pomena, zato se na njem krešejo marsikateri gospodarski, osebni in politični interesi, skratka, to je poligon, kjer marsikdo želi unovčiti svoje "zasluge" oziroma tuje pripisati na svoj račun. Menim pa, da so te igre v trenutni recesijski situaciji prišle do svoje kulminacije, saj so se usmeritve "centrov moči in odločanja " predvsem preusmerile na navodila, kaj kdo ne sme narediti, in ne, kaj kdo mora narediti.

Smatram, da sem kot predsednik (v septembru 2008) predal sorazmerno čisto situacijo s transparentnimi usmeritvami sanacijskega programa, za izvajanje katerega sem skrbel tudi v zadnjih dveh sezonah, tako da je sanacijski program potekal vzporedno in je lahko v naslednji sezoni še vedno uspešno končan, če Olimpija uspe odplačati še zadnjo tretjino svojih po dogovorni poravnavi opredeljenih obveznosti. Sanacijski program KK Union Olimpija je bil delo celotnega UO in ne nekega posameznika (ni bil Rajgljev, Župevčev ali Ježev), kot so nekateri zelo radi prikazovali v medijih. Moram se še enkrat zahvaliti takratni sestavi UO, ki je skupaj s takratnim direktorjem Rajgljem opravila pomemben korak, ki bi KK Union Olimpijo lahko pripeljal do ponovnega vzpona, vendar pa je pripeljal, kot je videti zdaj, do podaljšanja agonije KK Union Olimpije.

Olimpija ostala še brez podpredsednika