Krkina obramba je na prvih dveh tekmah dobro ustavila organizatorja Olimpijine igre Vlada Ilievskega. Foto: KZS/www.alesfevzer.com
Krkina obramba je na prvih dveh tekmah dobro ustavila organizatorja Olimpijine igre Vlada Ilievskega. Foto: KZS/www.alesfevzer.com
Jagodnikov koš tik pred koncem tekme

Po dramatični drugi tekmi finala državnega košarkarskega prvenstva, ki jo je po košu Gorana Jagodnika v zadnji sekundi dobila Union Olimpija, je izid v zmagah 1:1. Branilci naslova so že pozabili obupno izvajanje prostih metov (5/17) in se raje ozirajo na prvo tekmo finala, ko so Olimpijo v svoji dvorani ponižali in ji prizadejali največji poraz v slovenskem prostoru.

Tekma se bo začela ob 20. uri, prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Izjave pred tekmo:
Aleksandar Džikić, trener Krke:
"Nikoli nismo niti pričakovali, da bo finalna serija trajala le tri tekme. Za zmago v Novem mestu bomo morali biti bolj osredotočeni na črti prostih metov in biti bolj dosledni v napadu v situacijah, ki so naša prednost."

Simon Petrov, igralec Krke: "Mislim, da nas spet čaka izenačena tekma, na kateri bodo odločale malenkosti. Poskušali bomo odpraviti napake s prejšnjega srečanja in ponoviti igro v obrambi. Upam tudi, da bo podpora s tribun spet bučna, zato pozivam vse navijače, da nas ponesejo malo bližje k novemu naslovu prvaka."

Miro Alilović, trener Uniona Olimpije: "Do zdaj smo v finalu Lige Telemach videli dve popolnoma različni tekmi. Upam, da smo se končno naučili, da moramo biti zbrani vseh 40 minut in bolje začenjati srečanja. Serijo bo v korist boljšega odločila zbranost in borbenost, kar ponavljam že od začetka. Izboljšati moramo skok pod obema obročema, bolje zapirati, v napadu pa igrati potrpežljivo in zbrano - samo tako se bo odprl tudi met, pri katerem v zadnjem času nikakor nismo blesteli."

Vlatko Ilievski, igralec Uniona Olimpije: "Na drugi tekmi smo pokazali, da lahko z borbeno igro skozi celo tekmo Krko še vedno premagujemo. Enakega recepta se moramo držati v Novem mestu, kjer smo na prvi tekmi igrali obupno slabo. Kaj takega se nam ne sme ponoviti. Vse preveč smo v krču in ne najdemo našega ritma. Verjamem, da bo v torek drugače, saj nam je zmaga v Stožicah gotovo povrnila nekaj samozavesti."

Jagodnikov koš tik pred koncem tekme