Juan Carlos Navarro je izkoristil priložnost, ko ob njem ni bilo
Juan Carlos Navarro je izkoristil priložnost, ko ob njem ni bilo "policaja" Ožbolta, in hitro dosegel dve trojki. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jure Zdovc
Jure Zdovc je pohvalil svoje varovance, pogreša pa še kakšnega izkušenega košarkarja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Union Olimpija - Barcelona
Ob koncu tekme je bilo zaradi utrujenosti kar nekaj napak, kar je bilo usodno. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Odmevi po tekmi Olimpija – Barcelona
Zmaji prekratki le za koš

Tako je Jure Zdovc odgovoril na očitke, zakaj je v drugem polčasu na tekmi proti Barceloni na klopi "pozabil" Kevinna Pinkneyja, ki je v prvem delu Evrolige povprečno dosegal po 14,4 točke. Po minimalnem porazu je bil trener Uniona Olimpije precej potrt, vendar še ni izgubil upanja za uvrstitev v četrtfinale Evrolige. Vodstvu kluba zameri, da ni pripeljalo novega, izkušenega igralca, ki bi bil v takšnih tekmah nujno potreben. Zdovc še naprej poudarja, da so navijačem apetiti preveč porasli in da je Olimpijina realnost Jadranska liga.

Po spet napeti končnici je zmanjkal le en koš za izjemen podvig. Kakšen je vaš komentar tekme in zadnjega napada?
Super tekma. Bal sem se, da nas s svojo kvaliteto ne 'razturijo'. Bilo je nekaj nervoze. Kar dobro smo jo odnesli. V drugem polčasu smo igrali bistveno bolje. Dejansko smo bili boljši, prilagajali so se nam. Vsa čast fantom, imeli smo zadnji met, met za zmago. Lahko bi odigrali tudi drugače. Žal nismo mogli vzeti minute odmora, ampak nikomur ničesar ne zamerim.

Spet ste bolj malo menjali oziroma pozabili na rezerviste. Zakaj?
Manjka nam izkušenj, mladim pa enostavno ne zaupam. Zaradi utrujenosti je bilo na koncu nekaj napak. Ta nameren prekršek ... pa Kenny (Gregory), če bi bil malo bolj spočit, bi na koncu zadel. To so vse malenkosti, ki pa odločajo. Manjka nam zagotovo kakšen igralec v rotaciji in ni mi jasno, da ga nismo uspeli pripeljati. To zamerim klubu.

Kako ocenjujete predstave Kennyja Gregoryja?
Igra eno od boljših sezon, in to pri 33 letih. Vrhunski je, eden boljših igralcev Evrolige. Edini pravi atlet v naši ekipi, ki lahko odigra ena na ena. Ponosni in srečni smo lahko, da ga imamo.

Zakaj je bil Kevinn Pinkney prikovan na klop?
Vi povejte! Mislite, da bi zaslužil, da igra? ... Ni bil pravi, ni bil v ritmu. To je atletska ekipa, on pa je bil enostavno stalno 'kontra ritmu'. Ni si zaslužil. Ne vidim razloga, da bi igral. Dobro smo igrali brez njega.


Kako bi ocenili obrambo na Navarru?
Naj povem en detajl: v prvem polčasu, ko je bil Sašo (Ožbolt) na klopi, je bil tudi Navarro zunaj igre. Ko je Navarro prišel noter, sem zamudil, da bi dal Ožbolta spet nazaj v igro. Takrat eno minuto ni bilo prekinitve in ravno takrat je dal Navarro dve trojki. Ni bilo odločilno za potek tekme, ampak se je pa razigral. To pa je lahko odločilno. Ko je Navarro razigran, je težko ustavljiv. Kaj hočemo, ima kvaliteto, je v vrhunski formi.

Do konca 2. dela Evrolige so še štiri tekme. Še razmišljate o četrtfinalu?
Seveda bi imeli z današnjo zmago res lepe možnosti, čeprav bi bili še daleč od četrtfinala. Doma moramo premagati Maccabi in Romo. Pod pogojem, da bo Barcelona vse tekme zmagala, imamo še možnosti. Maccabi je vrhunska ekipa, atletska, kar nam ne leži. Nič, borimo se naprej, na srečo ni poškodb.

Vsekakor je vredno poskusiti, medtem pa najbrž ne boste zanemarjali Jadranske lige.
Dejstvo je, da je naša realnost Jadranska liga. Ljudi so zavedli ti rezultati. Nimamo prave kvalitete. Res pa je, da smo z novo dvorano in s to publiko dobili neki dodatni motiv in samozavest. Malo nas je, fantje so utrujeni, ekipe v Jadranski ligi pa spočite čakajo na nas. Pozabljamo vsi, kje smo bili pred tremi meseci, kakšne igralce imamo, kakšno je realno stanje. Jaz dobro vem, kakšno je naše stanje, zato ostajam na realnih tleh.

Odmevi po tekmi Olimpija – Barcelona
Zmaji prekratki le za koš