Sašo Filipovski poziva navijače, naj v čim večjem številu pridejo podpret košarkarje Uniona Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sašo Filipovski poziva navijače, naj v čim večjem številu pridejo podpret košarkarje Uniona Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Damir Markota še vedno čuti bolečine v rami, vendar bo najverjetneje stisnil zobe in pomagal soigralcem tudi proti Galatasarayu. Proti Prokomu je igral z injekcijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dodatno težavo Olimpiji predstavlja Ben Woodside, ki je zbolel. Ameriški organizator igre na začetku sezone ni navdušil, zdaj pa iz tekme v tekmo igra bolje. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Pred Ljubljančani je nova težka naloga v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju, delo pa vrsti Filipovskega otežujejo še zdravstvene težave. Goran Jagodnik še zdravi neprijetno poškodbo, vprašljiv je nastop njegovega namestnika Damirja Markote, ki še čuti bolečine, v sobot jo je nekoliko skupil Ratko Varda, a bo stisnil zobe, za nameček pa je zbolel še Ben Woodside.

Zdesetkani zmaji do zmage s podporo s tribun
"Dali bomo vse od sebe. Smo močno zdesetkani, saj nas pestijo številne poškodbe, vendar bomo naredili vse, da jih presenetimo. Galatasaray ima zvezdniško ekipo, ki ima na vsakem igralnem položaju po dva izvrstna igralca. Tako lahko veliko rotirajo. Tudi trener je odličen. Seveda nas čaka težko delo, vendar je treba upati in si želeti zmage," ni s pohvalami na račun turških prvakov skoparil Filipovski.

Trener zmajev je kot eno glavnih orožij Carigrajčanov poudaril dolgo klop: "Upamo, da bomo s pomočjo naših navijačev presenetili Galatasaray. Upam, da bomo na krilih gledalcev dali lahko 120 % od sebe in prišli do zmage. Mislim, da smo v igri po globini približno enako dobri. Galatasaray ima zelo gibljivo igro, z dobrim pick'n'rollom, klop pa je tista, ki vzdržuje visok ritem."

Markota upa, da bo rama v dobrem stanju
Galatasaray ima v svoji ekipi kar nekaj izkušenih igralcev in zvenečih imen, ki so navajeni težkih evroligaških tekem. "Pripravljali smo se kot na vsakega nasprotnika. Ni pomembno, kdo pride, mi moramo opraviti svoje delo. Galatasaray ima neugodno in zelo izkušeno ekipo. Tu so Lakovič, Arslan, Lucas, Songaila, Shumpert, Songaila, Andrić ..." je glavne nosilce naštel Markota.

Nastop "Šveđa", ki se je na uvodnih tekmah sezone izkazal z vsestransko igro, je pod vprašajem, saj poškodba rame še ni dokončno pozdravljena: "Gre na bolje, vendar še ne vem, ali bom igral proti Galatasarayu. Lahko bo na dan tekme še bolje, lahko pa bo šlo na slabše. Bomo videli."

Turški podprvaki v Ljubljano prišli po zmago
Turki imajo po treh tekmah enak izkupiček kot Olimpija, a so zadnji dve srečanji izgubili. V Stožice po besedah Jake Lakoviča, ki je eden ključnih mož Galatasaraya, prihajajo z jasnim ciljem – zanima jih le zmaga: "Seveda se je lepo vrniti domov. V Ljubljani je bilo proti Olimpiji vedno zanimivo igrati. V Stožice prihajamo v dobri formi in odločeni, da zmagamo. Nismo sicer še ujeli pravega ritma, vendar ne skrivamo, po kaj smo prišli v Ljubljano."

"Dobro smo se pripravili na Olimpijo. Prva naloga bo ustaviti Dannyja Greena, pod košem moramo biti pozorni v napadu in omejiti moramo Olimpijin skok v napadu. Če nam vse to uspe, smo blizu zmage," je še recept za osvojitev ljubljanske dvorane razkril kapetan slovenske izbrane vrste.
Danes ob 19.00:
UNION OLIMPIJA - GALATASARAY

Ćapin       186 cm  Shipp         196
Rothbart    217     Lakovič       186
Blažič      196     Topaloglu     200
Thompson    203     Shumpert      198
Woodside    180     Acik          194
Murić       200     Andrić        210
Salin       192     Yildirim      200
Green       198     Aldemir       207
Varda       217     Lucas         191
Markota     210     Songaila      206
Bertans     205     Arslan        188
Morina      203     Ozer          205
Trener: Filipovski  Trener: Mahmuti  

Danes ob 20.45:
ASSECO PROKOM - UNICS KAZAN
Četrtek ob 20.45:
BARCELONA - MONTEPASCHI SIENA

Lestvica:                          
BARCELONA            3  3 0  +77  6
MONTEPASCHI SIENA    3  3 0  +56  6
GALATASARAY          3  1 2  -26  4
UNICS KAZAN          3  1 2  -32  4
UNION OLIMPIJA       3  1 2  -36  4
ASSECO PROKOM        3  0 3  -39  3