Luka Krajnc je odigral štiri tekme za slovensko reprezentanco. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Krajnc je odigral štiri tekme za slovensko reprezentanco. Foto: www.alesfevzer.com

Krajnc je kot najstnik že igral za Maribor in v Italijo leta 2011 prestopil kot najmlajši igralec, ki je debitiral v članskem dresu vijoličastih.

Njegove poznejše postaje v Italiji so bile Genoa, Cesena, Cagliari, Sampdoria in Frosinone, nato se je preselil v Nemčijo, kjer je igral še za Fortuno Düsseldorf in Hannover. Nazadnje je bil član Catanzara v drugi italijanski ligi.

Sorodna novica Maribor pripeljal igralce, "ki so bili nekoč nedosegljivi"

"Vesel sem, da se vračam domov. Težko je opisati občutke. Ker se je vse odvrtelo v tako kratkem času, je morda še prehitro za zbiranje vtisov. Ko se je pojavila možnost za selitev oziroma v mojem primeru za vrnitev v Maribor, nisem imel pomislekov. Predvsem komaj čakam, da se pridružim ekipi in bom znova lahko oblekel vijoličasti dres," je dejal branilec.

Za slovensko reprezentanco je od debija pred devetimi leti in pol zaigral štirikrat, nazadnje pred šestimi leti v Ligi narodov proti Norveški. V klubski karieri je zbral 292 nastopov v članski konkurenci, od tega največ pri Frosinoneju (82).

Sorodna novica Matondo okrepil Koper, Lorber in Žinič zapustila Ljudski vrt

Vrnil se je s koristnimi spoznanji iz tujine
"Moja zgodba še zdaleč ni končana, zame je to nov začetek. Vračam se izkušenejši, s koristnimi spoznanji iz tujine. Ker se vračam v svoj klub, svoje mesto, pa je motiv še močnejši in bom storil vse, da po najboljših močeh pomagam pri uresničitvi klubskih ciljev," je za spletno stran Maribora dejal Krajnc.

Šuler: Vračamo enega najboljših branilcev, kar jih je klub ustvaril
"Velik dan za Maribor, vrnitev igralca, ki je, potem ko je bil član vseh selekcij našega kluba, naredil spoštljivo kariero v tujini, pomeni naslednji korak v rasti ambicij kluba v tej in v naslednjih sezonah. Vračamo enega najboljših branilcev, kar jih je klub ustvaril. Po koncu pogajanj z njegovim klubom me najbolj veseli dejstvo, da sem pri Luki zaznal 100-odstotno iskreno veselje, da je posel končan in da si lahko spet obleče dres kluba, za katerega navija vse življenje,“ je povedal športni direktor Marko Šuler.

V ponedeljek se bo pridružil treningom vijoličastih, ki bodo prihodnjo nedeljo gostili Koper.