Matej Žagar je letos v odlični formi, v angleški ligi pa njegova ekipa tudi vodi po rednem delu. Foto: MMC RTV SLO
Matej Žagar je letos v odlični formi, v angleški ligi pa njegova ekipa tudi vodi po rednem delu. Foto: MMC RTV SLO
Matej Žagar
Žagar bo na VN-ju Slovenije v Krškem nastopil s poškodovano ramo. Foto: MMC RTV SLO

Na dirki za VN Slovenije na stadionu Matije Gubca bo še najbolj motiviran Avstralec Jason Crump, vodilni v SP-ju, ki ima priložnost, da z dobrim rezultatom prvenstvo osvoji že dve dirki pred koncem.

Med nastopajočimi tudi Slovenec
Dirke se bo s povabilom AMD-ja Krško udeležil tudi Matej Žagar, za katerega bo to edina priložnost za nastop v elitni konkurenci. Večkratni slovenski prvak, ki je prejšnji konec tedna zmagal tudi na tretji dirki državnega prvenstva, je navdušen in pred tekmo ostaja optimist. "Tega povabila AMD-ja Krško sem zelo vesel. Pripravljal sem se, kolikor sem se lahko, opravil sem tudi trening na novi podlagi v Krškem. Forma je odlična, motorji so dobri in z malo sreče rezultat ne bi smel izostati. Vem, da sem sposoben veliko, in merim na stopničke," je svoje cilje na tiskovni konferenci zaupal Žagar.

Upanje, da poškodba ne prepreči nastopa
Načrte mu lahko prekriža poškodba rame, a edini slovenski predstavnik vseeno ne išče izgovorov: "Spet sem staknil poškodbo rame, natrgane vezi in to na istem dirkališču v Angliji, kjer sem se poškodoval že pred meseci. Časa za pravo rehabilitacijo ni bilo. Malo bolečine nikoli ne škodi, preveč pa spet ni v redu. Upam, da bom lahko na stezi v Krškem jaz vodil motor in ne obratno."

Žagar je do zdaj v Krškem na dirkah za SP nastopil šestkrat, najboljšo uvrstitev pa je dosegel leta 2005, ko je bil tretji. Lani je podobno kot letos nastopil s povabilom, zaradi težav z motorjem pa se ni uvrstil v polfinale. Status rezerv bosta imela domača dirkača, veteran Izak Šantej in mladi Aleksander Čonda.

Nova podlaga, nove tribune
Slovenski prireditelji dirke serije SGP so znova pripravili nekaj novosti. Novi sedeži na tribunah bodo nedvomno razveselili navijače, aktivni udeleženci pa se bodo veliko bolj razveselili nove podlage. Na trdo obstoječo progo so prireditelji nanesli dodaten material, s katerim želijo doseči nekoliko mehkejšo podlago. Direktor dirke Gregor Arnšek je ob tem povedal: "To bo prva dirka na novi podlagi in upamo na nov rekord steze. Bo pa to tudi jabolko spora z Olsonom, ki dirigira pripravo steze. Že v četrtek bova imela sestanek in upam, da ne bo preveč vztrajen pri svojih zahtevah."

Letos bodo zaradi gospodarske krize cene vstopnic znižane. Na pokriti tribuni bodo sedeži na voljo od 35 do 60 evrov, na tribuni s travnatimi sektorji pa od 15 do 20. Za otroške vstopnice boste morali odšteti 5 evrov, za družinske pa 32. Prvouvrščeni spidvejist bo prejel nagrado 11.000 dolarjev, zadnjeuvrščeni pa okoli 2.100.