Emmanuel Adebayor se iz Anglije seli v Španijo. Foto: EPA
Emmanuel Adebayor se iz Anglije seli v Španijo. Foto: EPA
Mark van Bommel
Po štirih letih in pol Mark van Bommel zapupšča bavarsko prestolnico, kjer je postal celo kapetan moštva. Foto: Reuters
Luis Suarez
Prodaja Luisa Suareza bi lahko vplivala tudi na kariero Tima Matavža, saj naj bi Ajax mogočo zamenjavo za učinkovitega Urugvajca videl tudi v mladem Slovencu. Foto: EPA

26-letni Adebayor bo v Madrid odpotoval v sredo in tam opravil zdravniške preglede. Real bo lahko junija z njim sklenil daljše sodelovanje, španski mediji poročajo, da bi zanj lahko plačali približno 15 milijonov evrov. Adebayor v Real prihaja kot nadomestilo za poškodovanega Gonzala Higuaina, ki bo manjkal predvidoma do aprila. Trener Jose Mourinho si je sprva želel Ruuda van Nistelrooya, vendar so pogovori s Hamburgom padli v vodo.
Adebayor je poklicno kariero začel v Metzu, zatem je igral za Monaco, v ospredje zanimanja svetovne javnosti pa je prišel z igranjem v dresu Arsenala, za katerega je na 142 tekmah zabil 62 golov. Pri Cityju je od leta 2009 dosegel 19 zadetkov. V letošnji sezoni ni veliko igral, ta mesec pa dobil še dodatno konkurenco v napadu, saj je v Manchester prišel Edin Džeko.

Van Bommel na San Siro
Nemški velikan Bayern je na klubski spletni strani objavil, da je razveljavil pogodbo s kapetanom Markom van Bommlom, ki bo nemudoma okrepil Milan.

33-letni nizozemski vezist je izgubil mesto v udarni enajsterici Bavarcev, ob seriji poškodb v moštvu Milana pa se je ponudila priložnost, da kariero nadaljuje v Italiji. Bayern je uslišal željo kapetana in izničil pogodba, kar pomeni, da se van Bommel k "rossonerom" seli brez odškodnine.

"Bayern zapuščam s težkim srcem, toda z dvignjeno glavo," je ob slovesu dejal van Bommel in dodal: "Tukaj sem preživel srečna in uspešna štiri leta in pol. Želim se zahvaliti klubu in navijačem. Bayern bo v mojem srcu vedno zasedal posebno mesto." Van Bommel je v Nemčiji dvakrat postal državni prvak, lani pa je z Bayernom igral v finalu Lige prvakov.

Milan se je ob poškodbah Alessandra Neste, Kevin-Princea Boatenga in Gennara Gattusa znašel v težavah. Izkušeni Nizozemec naj bi v italijanskem prvenstvu nadomestil ravno Gattusa, medtem ko v Ligi prvakov nima pravice nastopa.

Behrami z Otoka nazaj na "škorenj"
Švicarski nogometni reprezentant Valon Behrami se je iz angleškega prvoligaša West Hama za pet milijonov evrov preselil k članu italijanske Serie A Fiorentini.

25-letnik, rojen na Kosovu, ki je za Švico zbral 28 nastopov in zaigral tudi na dveh SP-jih in Euru 2008, je z italijanskim moštvom podpisal triletno pogodbo. Behrami je sicer že igral na Apeninskem polotoku, ko je bil med letoma 2003 in 2008 član Genoe, Verone in Lazia.

Liverpoolov Ryan Babel ne bo del nakupa Luisa Suareza, saj je nizozemski napadalec privolil v to, da bo okrepil vrste nemškega Hoffenheima. Še v ponedeljek je bil trener Kenny Dalgish prepričan, da bo Babel ostal v Liverpoolu, če ne bo vmešan v posel z Ajaxom, iz katerega želijo "redsi" pripeljati urugvajskega napadalca Suareza.

Suarez vreden manj kot pol Džeka?
Ajax je medtem objavil, da si želijo "spoštljivo" ponudbo angleškega kluba, ki je po zatrjevanju nizozemskega kluba za Suareza ponudil "le" 15 milijonov evrov. "Če primerjate Liverpoolovih 15 milijonov evrov s podobnimi prestopi, opazite, da je to občutno premalo za nas," je dejal predstavnik Ajaxa in pri tem odkrito namignil na prestop Edina Džeka, za katerega je Manchester City Wolfsburgu plačal 35 milijonov evrov.