Lionel Messi je na uvodu drugega polčasa postavil končni izid (2:0). Foto: EPA
Lionel Messi je na uvodu drugega polčasa postavil končni izid (2:0). Foto: EPA

Kanadčani niso bili kos nalogi, uglednejši tekmeci, ki so pred dvema letoma v Katarju osvojili naslov svetovnih prvakov, so bili preprosto boljši, do izraza so prišle tudi izkušnje.

Julian Alvarez je izkoristil natančno globinsko podajo Rodriga De Paula in zadel za 1:0. Foto: EPA
Julian Alvarez je izkoristil natančno globinsko podajo Rodriga De Paula in zadel za 1:0. Foto: EPA

Gavči so povedli v 22. minuti, ko je Rodrigo De Paul s krasno globinsko podajo po sredini našel Juliana Alvareza. Ta je žogo spretno sprejel in jo v kazenskem prostoru z 11 metrov rutinirano poslal v mrežo med nogama nemočnega vratarja Maxima Crepeauja.

Argentinci so v nadaljevanju tekme zapravili kopico (pol)priložnosti, odmevnejši sta lob Angela Di Marie in nevaren strel po Messijevi samostojni akciji v prvem polčasu, a na novi zadetek so morali nogometni sladokusci počakati do 51. minute.

Tedaj je Enzo Fernandez sprožil z roba kazenskega prostora, Messi pa je pred vrati rahlo spremenil let žoge, ki je presenetil Crepeauja za 2:0. Kanadčani so do konca srečanja iskali vsaj častni zadetek, a jim je kakršne koli možnosti vsakič preprečil oprezni vratar Emiliano Martinez.

To bo za Argentino jubilejni 30. nastop v finalu Pokala Americe, do danes je osvojila 15 naslovov, zadnjega leta 2021, ko je v finalu z golom Di Marie sredi Ria de Janeira ugnala Brazilijo. Tokrat jih v finalu čaka zmagovalec drugega polfinalnega obračuna med Kolumbijo in Urugvajem.


Copa America 2024, polfinale

New Jersey:
ARGENTINA – Kanada 2:0 (2:1)
Alvarez 22., Messi 51.

Charlotte, četrtek ob 2.00:
URUGVAJ – KOLUMBIJA

Finale bo v ponedeljek ob 2.00 v Miamiju.