Brane Oblak je bil v četrtem poskusu le 48 dni trener Olimpije. Foto: Marko Madžarac
Brane Oblak je bil v četrtem poskusu le 48 dni trener Olimpije. Foto: Marko Madžarac
Brane Oblak
Oblak je izgubil z Interblockom, Rudarjem (oboje doma) in Mariborom, v gosteh pa premagal Gorico. Foto: MMC RTV SLO

"Z Izetom Rastoderjem sva se danes zmenila v petih minutah. On me je pripeljal in tudi odslovil," je novico o odpustu potrdil Brane Oblak. "Sestanek je bil sklican na Rastoderjevo pobudo. On vse plačuje in tudi o vsem odloča, kar je povsem razumljivo. Sešla sva se danes ob dveh," je okoliščine opisal 62-letni Ljubljančan.

Izet Rastoder, trgovec s sadjem in z zelenjavo, je glavni pokrovitelj kluba, ki v blagajno prispeva večinski delež.

Ostal brez obljubljenih okrepitev
"Bil sem zaveden. Verjel sem, da se bomo okrepili in dobili igralce iz Celja, kjer je vse v razsulu. Nič od tega se ni zgodilo. Videl sem, da bo vse temeljilo le na mladih. Po eni strani sem pričakoval tak razplet, po drugi pa sem pričakoval vsaj še eno priložnost, posebej glede na igro v drugem polčasu tekme z Mariborom," je z grenkobo v glasu še dejal najboljši slovenski nogometaš v zadnjih 50 letih.

Malo časa in težek "štart"
Oblak je 22. junija še četrtič v karieri prevzel vodenje Olimpije, predtem od oktobra 2007, ko so ga odpustili pri velenjskem Rudarju, ni vodil nobenega kluba. "Zmaji" so imeli ob vrnitvi v Prvo ligo si zelo težak uvod sezone, v prvih štirih krogih so se pomerili z vsemi slovenskimi predstavniki v evropskih tekmovanjih. Poleg tega je Olimpijo bremenila še kazen odvzema dveh točk zaradi neodigrane drugoligaške tekme v Kranju ob koncu pretekle sezone.

"Vse je bilo zmenjeno danes, prej se nisem nič pogovarjal. Poklical me je Rastoder in rekel, da potrebuje pomoč trenerja. Jaz imam veliko časa, zato sem privolil v zadevo. Dogovorili smo se v 10 minutah." Brane Oblak v MMC-jevem intervjuju ob prevzemu Olimpije 22. junija letos.