Nogometaši Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljansko Olimpijo ob 19. uri v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij čaka tekma proti Žitomiru, Maribor bo ob 20.15 gostil Universitateao Craiovo, Bravo pa bo ob 21. uri gostoval pri Zrinjskem.

O nasprotniku nimamo veliko informacij, vse prijateljske tekme so odigrali za zaprtimi vrati. Zaradi tega se osredotočamo nase, čutim, da smo pripravljeni.

Victor Sanchez, trener Olimpije

Sanchez: Čutim, da smo pripravljeni
Nogometaši Olimpije bodo danes začeli evropsko popotovanje, saj so bili neposredno uvrščeni v drugi krog kvalifikacij za tretje najmočnejše evropsko tekmovanje. Prvi tekmec bo ukrajinska Polisja iz Žitomira. "Imamo znanje in izkušnje. Sam sem odigral številne evropske tekme, kar mi pomaga pri tem, da začutim igralce in njihove misli pred tekmo. Posledično jim pomagam, da grejo v tekmo sproščeni in samozavestni. O nasprotniku nimamo veliko informacij, vse prijateljske tekme so odigrali za zaprtimi vrati. Zaradi tega se osredotočamo nase, čutim, da smo pripravljeni," je povedal trener ljubljanskega kolektiva Victor Sanchez.

Šimundža: So zelo, zelo nevarni
Mariborčani so tokratno evropsko pot začeli v kvalifikacijah za Evropsko ligo, a jih je v prvem krogu izločil bolgarski Botev Plovdiv in jih pahnil v kvalifikacije za Konferenčno ligo. V drugem krogu kvalifikacij jih zdaj čaka romunska Universitatea Craiova. "Želijo imeti posest, v igri imajo rep in glavo. Mitrița je gonilna sila, kot moštvo imajo ofenzivno moč in določeno hitrost na krilih, a so tudi dobri v obrambi. Njihova največja kakovost je polprotinapad. Ko vzamejo žogo, ko je nasprotnik odprt, so zelo, zelo nevarni. Seveda pa so ekipa, ki ima tudi svoje slabosti, ki jih bomo skušali izkoristiti," je o nasprotniku povedal trener vijoličastih Ante Šimundža.

Trener Maribora Ante Šimundža se je po izpadu iz kvalifikacij za Evropsko ligo zdaj osredinil na Konferenčno ligo. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Maribora Ante Šimundža se je po izpadu iz kvalifikacij za Evropsko ligo zdaj osredinil na Konferenčno ligo. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Celjani proti Slovanu niso izkoristili številčne prednosti

Arnol (še) ne ve, s kakšno postavo bo igral
Zadnji bodo na zelenico stopili nogometaši Brava. Potem ko so v Ljubljani sprva proti Connah's Quay Nomads izgubili z 0:1, so nato v Walesu slavili z 2:0 in si priigrali napredovanje. Njihov današnji tekmec bo bosanski Zrinjski iz Mostarja. "Tekma v Mostarju bo že tretja zapovrstjo v gosteh, a s prikazanim na zadnjih dveh tekmah smo zadovoljni," je povedal trener Ljubljančanov Aleš Arnol in dodal: "Trenutno ima nekaj igralcev manjše težave z lažjimi poškodbami, tako da bo šele na zadnjem treningu jasno, v kakšni postavi bomo odigrali tekmo." Sklenil je: "V Mostar se odpravljamo s spoštovanjem do nasprotnika, a hkrati z jasnim načrtom za samo tekmo."


Konferenčna liga, 2. predkrog

Prva tekma, danes ob 19.00:
OLIMPIJA – POLISJA ŽITOMIR (UKR)

Sodnik: Javier Alberola Rojas (Španija)

Povratna tekma bo v četrtek, 1. avgusta, ob 18.00 v Glivicah na Poljskem.


Danes ob 20.15:
MARIBOR – UNIVERSITATEA CRAIOVA

Sodnik: Mads Kristoffersen (Danska)

Povratna tekma bo v četrtek, 1. avgusta, ob 19.00.


Danes ob 21.00:
ZRINJSKI MOSTAR – BRAVO

Sodnik: Lionel Tschudi (Švica)

Povratna tekma bo v četrtek, 1. avgusta, ob 17.00 v Spodnji Šiški.