Luka Bobičanec. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Bobičanec. Foto: www.alesfevzer.com

Trener Albert Riera je takoj po vrnitvi na Štajersko začel puščati svoj pečat, najprej v kadru, saj se je precej nogometašem zahvalil za sodelovanje. Zelo nezadovoljen je tudi nad celjsko zelenico, zato so zadnje priprave opravili na Gorenjskem.

Slovenski prvaki so v sredo zvečer na Irskem opravili trening, po katerem je Luka Bobičanec za klubsko spletno stran povedal: "Zagotovo nas čaka zahtevna tekma, a ekipa se je začela v zadnjih dveh tednih psihološko dvigovati. Tudi v igri smo začeli početi stvari, ki so nam prej manjkale. Želimo izkoristiti priložnost, da se uvrstimo v skupinski del evropskega tekmovanja, saj bi bilo to za Celje zgodovinsko."

"Na Irsko prihajamo s pozitivnim rezultatom, imeli smo priložnosti, da bi šli še s kakšnim zadetkom več. Zagotovo se ne bomo zgolj branili, saj si želimo igrati. Igrišče, ki je v Dublinu fenomenalno, nam bo to omogočalo. Skupaj moremo početi stvari kot ekipa – presing, se braniti, se boriti. Če bomo nadaljevali delo, kot smo začeli v zadnjem obdobju, nas čakajo pozitivne stvari," je še dodal.

Skupni zmagovalec se bo v zadnjem krogu kvalifikacij pomeril s Paokom.


Evropska liga, 3. predkrog, povratna tekma, danes ob 21.00:
SHAMROCK ROVERS − CELJE * 3:1 (2:1, 2:0) 0:1
Watts 37./11-m, Farrugia 41., Burke 96.; Karničnik 83.

* - podaljšek

V krepkem tisku je izid prve tekme.