Žan Karničnik je dosegel edini zadetek za Celjane. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Karničnik je dosegel edini zadetek za Celjane. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski prvaki so v Dublin odpotovali z golom naskoka (1:0), kar pa se je izkazalo za premalo.

Irci so odločno začeli in takoj poskrbeli za nekaj dela Lovra Štubljarja, a so se Celjani hitro zbrali in v nadaljevanju vzpostavili ravnotežje. V 20. minuti so imeli tudi prvo priložnost, vendar je domača obramba blokirala strel Armandasa Kučysa.

Watts natančen z bele točke
Celjani so dokaj dobro nadzorovali igro, držali žogo. A v 36. minuti so sodniki po naletu Štubljarja nad Aaronom Greenom in pregledu posnetka spremenili prvotno odločitev. Najprej so dosodili prekršek v korist Celja, pozneje pa v korist Shamrocka, kar je pomenilo najstrožjo kazen. Zanesljivo jo je izvedel Dylan Watts.

Farrugia povišal na 2:0
V 41. minuti so vse bolj razpoloženi Irci vodili že z 2:0. Neil Farrugia je z dobrih 20 metrov z nizkim strelom matiral neprepričljivo celjsko obrambo. V tretji minuti sodnikovega dodatka prvega polčasa je Štubljar izvrstno posredoval po strelu Trevorja Clarka in preprečil polom že pred odmorom.

Strateg Celja Albert Riera je na začetku drugega polčasa hitro poslal v igro štiri nove igralce, tudi Žana Karničnika, celjska igra pa je začela kazati večjo konkretnost. V 56. minuti so slovenski prvaki vendarle ogrozili vrata domačih, po Karničnikovi podaji je v kazenskem prostoru zgrešil Nino Kouter.

Karničnik z volejem izsilil podaljšek
Časa za rešitev v podaljšek je bilo vse manj, napadi Celjanov pa so se stopnjevali. V 83. minuti je po podaji z leve strani Karničnik zadel z volejem iz osrčja kazenskega prostora. Minuto zatem je imel veliko priložnost Matija Kavčič, ki bi lahko celo izenačil, vendar je domači vratar Leon Pöhls ustavil njegov poskus iz bližine.

Burke presenetil slabo postavljenega Štubljarja
Sledil je podaljšek, v katerem so Irci znova zadeli v 96. minuti. Graham Burke je z roba kazenskega prostora matiral Štubljarja, ki je slabo posredoval. Rolando Aarons in Luka Menalo sta imela v 105. minuti lepi priložnosti za znižanje zaostanka. Najprej se je znova izkazal odlični nemški vratar Pöhls, Menalo pa je zgrešil vrata.

Nemški vratar Pöhls preprečil enajstmetrovke
V 106. minuti so Irci po novi veliki napaki Celjanov znova zadeli, a iz prepovedanega položaja, kar je opazil videosodnik. Celjani so pritikali v zaključku podaljška, v 120. minuti je poskusil Kučys, a mu je strel s približno desetih metrov obranil Pöhls.

V nedeljo derbi v Stožicah, nato sledi pot v Armenijo
Irci se bodo v zadnjem krogu kvalifikacij za Evropsko ligo pomerili s Paokom iz Soluna. Tudi v primeru poraza bodo igrali v skupinskem delu Konferenčne lige.

Celjani bodo v nedeljo ob 20.15 gostovali v Stožicah na derbiju 5. kroga Prve lige. Sledilo bo potovanje v Armenijo. Pjunik je v 3. predkrogu Konferenčne lige izločil kazahstansko ekipo Ordabasy, na obeh tekmah je bilo 1:0.


Evropska liga, 3. predkrog, povratna tekma:
SHAMROCK ROVERS − Celje * 3:1 (2:1, 2:0) 0:1
Watts 37./11-m, Farrugia 41., Burke 96.; Karničnik 83.
* - po podaljšku

V krepkem tisku je izid prve tekme.