Ana Kobal ima rada nogomet, morda tudi po zaslugi kolega komentatorja na TV Slovenija Andreja Stareta ... Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Ana Kobal ima rada nogomet, morda tudi po zaslugi kolega komentatorja na TV Slovenija Andreja Stareta ... Foto: MMC RTV SLO/T. O.

"To so sami dobri športniki, ki res obvladajo žogo. Ko sem prišla na snemanje v Radomlje, sicer nisem videla veliko žoganja, saj so kandidati delali vaje za moč, eksplozivnost in hitrost," je povedala nekdanja alpska smučarka, ki je v okviru priprav na smučarsko sezono pogosto igrala nogomet.

Ana Kobal se je pridružila številnim znanim Slovencem, ki so podprli humanitarni resničnostni šov TV Slovenija. V devetih oddajah, ki bodo na sporedu ob četrtkih (prva že 6. maja) in petkih ob 20. uri na TV Slovenija 2, bosta izbrani ekipi Severa in Juga Slovenije, ki se bosta 5. junija pomerili na dobrodelni tekmi v Celju, na njej pa bodo igrali tudi nogometaši, ki so Slovenijo popeljali na svetovno prvenstvo 2002.

Prenos tekme bo na TV Slovenija. 12 rekreativnih nogometašev (6 v ekipi Juga, šest v ekipi Severa) bo poskušalo prepričati gledalce pred televizorji. Ti bodo namreč glasovali za najboljšega od šesterice vsake ekipe in zmagovalca bosta odšla v Južnoafriško republiko in si ogledala tekme svetovnega prvenstva. TV Slovenija bo isto nagrado podarila tudi nekomu, ki bo na tribunah v Celju in enemu izmed gledalcev doma.