Udeleženci šova Kdo gre v Afriko so zadnji mesec živeli za današnjo tekmo. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Udeleženci šova Kdo gre v Afriko so zadnji mesec živeli za današnjo tekmo. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Himno sta zapela brata Kontrec iz glasbene skupine Langa. Foto: MMC RTV SLO
Na tribunah na Fazanariji je kar nekaj glasnih navijačev. Foto: MMC RTV SLO
Jure Jevšenak
Jure Jevšenak (Sever) je dosegel prvi zadetek na tekmi. Foto: MMC RTV SLO

Na stadionu Fazanerija začela dobrodelna nogometna tekma, na kateri se merita ekipi Severa in Juga Slovenije, sestavljeni iz 12 (6 + 6) udeležencev resničnostnega šova Kdo gre v Afriko, ki je maja potekal na TV Slovenija, 12 nekdanjih odličnih nogometašev in 12 znanih Slovencev. Prenos je na TV Slovenija.

Cena vstopnice je 5 evrov. Eden izmed kupcev vstopnice bo po koncu tekme dobil lepo nagrado - ogled tekme letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu. Ista nagrada čaka tudi enega izmed tistih, ki boste glasovali za najboljša igralca posamezne ekipe.

Številke igralcev, ki so se na tekmo prebili prek šova Kdo gre v Afriko

Jug

2 Adis
3 Rok
4 Rok Z.
5 Blaž
6 Jan
7 Janž

Sever
2 Jure
3 Boris
4 Dejan
5 Janez
6 Žan
7 Sebastijan

V ekipi Sever igrajo Miran Pavlin, ki je letos s Koprom postal državni prvak, Marko Simeunovič, Marinko Galič, legenda prekmurskega nogometa Štefan Škaper, Saša Gajser, Amir Karič in številni znani Slovenci (boksar Dejan Zavec, brata Kontrec iz glasbene skupine Langa, alpska smučarja Aleš Gorza in Drago Grubelnik, pevec Milan Pečovnik Pidži, veslač Jani Klemenčič).

Ekipa Juga v napadu računa na drugega najboljšega strelca v zgodovini slovenske reprezentance Saša Udoviča, igrajo pa še številni nekdanji asi (Boško Boškovič, Džoni Novak, Dejan Djuranovič, Gregor Židan, Aleš Čeh) in estradniki in pevci (Sašo Hribar, Omar Naber, Zlatko in Vili Resnik, Dragan Bulič, Ana Kobal).

Med tekmo morajo biti v posamezni ekipi ves čas po trije ali štirje nekdanji nogometaši, pet ali šest kvalificiranih rekreativcev ter po dva znana Slovenca. V začetni enajsterici je po šest finalistov šova Kdo gre v Afriko, trije nekdanji profesionalni nogometaši in dva estradnika.

V premoru po prvi četrtini se bodo udeleženci šova Kdo gre v Afriko pomerili v streljanju enajstmetrovk na gola, ki ju bosta branila profesionalna vratarja. Po šestih strelih zmaga tista ekipa, ki bo dala več golov. Ob izenačenju velja pravilo, da izgubi tisti, ki zgreši prvi. Zmaga tista ekipa, ki je v enajstmetrovkah dosegla en gol več od nasprotne ekipe.

V premoru po drugi četrtini bosta dva nekdanja profesionalna nogometaša obeh ekip streljata tri enajstmetrovke proti trem estradnikom, ki bodo skupaj v golu. Sledila bo osemminutna tekma Severa in Juga igralcev s posebnimi potrebami, tako imenovana specialna olimpijada.

V premoru po tretji četrtini se bodo štirje izžrebani gledalci pomerili v streljanju treh enajstmetrovk na gol, ki ga bo branil profesionalni vratar. Zmagovalec bo dobil dres slovenske reprezentance. Potem se bodo estradniki obeh ekip pomerili v takoimenovanem "Ačimovičevem golu", streljanju s 40 metrov, ko je vratar zunaj kazenskega prostora.