Pep Guardiola je previden pred gostovanjem v Stuttgartu. Foto: EPA
Pep Guardiola je previden pred gostovanjem v Stuttgartu. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović in Lionel Messi
Zlatan Ibrahimović in Lionel Messi sta bila na večernem treningu na stadionu Gottlieb Daimler zelo sproščena. Foto: EPA
Christian Gross in Jens Lehmann
Christian Gross in Jens Lehmann se veselita velikega izziva. Foto: EPA

"Ko sem gledal izide prejšnjih let, sem hitro opazil, da so se branilci naslova velikokrat poslovili v osmini finala. Nam se je to zgodilo leta 2007, enaka usoda je doletela Liverpool leto prej in Milan leto zatem. Le Manchester Unitedu je uspelo preskočiti to oviro v lanski sezoni. Svoje igralce sem opozoril na to, nikakršnega podcenjevanja ne bo," je dejal Guardiola.

Cruyffu vedno prisluhne
Po zmagi nad Racingom in Santanderja (4:0) v soboto se je oglasil nekdanji trener Johan Cruyff, ki je dejal, da Barca ne igra dobro v zadnjem času. "Johan mi je veliko pomagal, brez njega ne bi dobil priložnosti, da vodim Barco. Vedno mu pozorno prisluhnem. Zavedam se, da igra Stuttgart doma zelo dobro, če bomo izgubljali žoge na lahek način, nas bodo hitro kaznovali iz protinapada," je še dodal 39-letni strokovnjak.

Z Grossom zavel nov veter
Na decembrskem žrebu je vse kazalo, da bo to le sprehod Kataloncev, saj se je Stuttgrat boril za obstanek v Bundesligi. Markusa Babbla, ki je imel premalo časa zaradi opravljanja trenerske licence, je zamenjal Christian Gross. Švicarski strateg je debitiral s ključno zmago nad Unireo (3:1), v Bundesligi pa je nanizal sedem zmag iz osmih tekem in Stuttgart je že na 9. mestu.

Bo Cacau sedel le na klopi?
"Prišel sem, da preprečim izpad v drugo ligo. Zdaj nas čaka tekma proti najboljši ekipi na svetu. Nobenega pritiska ne smemo čutiti, saj ne moremo ničesar izgubiti. Nihče nas ne vidi v četrtfinalu," je povedal Gross, ki je vedno stavil na napadalni dvojec Ciprian Marica-Pavel Pogrebnjak. Romun je v Kölnu počival zaradi rumenih kartonov, kar je sijajno izkoristil Cacau in dosegel kar štiri zadetke za zmago s 5:1. Zdaj je tudi Gross v težavah, koga bo uvrstil v začetno postavo.

Lehmann z grenkimi spomini
Vratar Jens Lehmann, ki bo bogato kariero končal po letošnji sezoni, se veseli obračunov s Katalonci. Proti Barci je v finalu Lige prvakov 17. maja 2006 v Parizu v dresu Arsenala igral le 17 minut, potem pa je dobil rdeči karton. To je eden najbolj grenkih spominov v njegovi karieri, saj rezervni vratar Manuel Almunia ni najbolje posredoval pri zmagovitem zadetku Barcelone za 2:1. Pri 40 letih bo prvič zaigral tudi na slovitem stadionu Camp Nou.

Bordeaux v vlogi favorita
Na drugi torkovi tekmi bo Bordeaux favorit proti Olympiacosu. Francoski prvaki so jeseni blesteli v Ligi prvakov, dvakrat so premagli Bayern (2:1 in 2:0), enkrat pa Juventus (2:0). Stari dami so jo še posebej zagodli, saj je prav zaradi tega izida Bayern dobil priložnost v zadnjem krogu, kjer je v Torinu slavil s 4:1. Trener Bordeauxa, ki se je že uvrstil v finale ligaškega pokala in vodi v francoskem prvenstvu, Laurent Blanc si na prvi tekmi na stadionu Georgios Karaiskakis želi doseči zadetek. Z izidom 0:0 ne bi bil preveč zadovoljen.

Osmina finala, prve tekme, torek ob 20.45:
STUTTGART - BARCELONA

Verjetni postavi:

Stuttgart: Lehmann, Celozzi, Tasci, Delpierre, Molinaro, Träsch, Khedira, Gebhart, Hleb, Marica, Pogrebnjak.

Barcelona: Valdes, Puyol, Marquez, Pique, Maxwell, Busquets, Toure, Iniesta, Messi, Ibrahimović, Henry.

OLYMPIACOS - BORDEAUX

Sreda ob 18.30:
CSKA MOSKVA - SEVILLA

Ob 20.45:
INTER - CHELSEA

Že odigrano:
LYON
- REAL MADRID 1:0 (0:0)
Makoun 47.

MILAN - MANCHESTER UNITED 2:3 (1:1)
Ronaldinho 3., Seedorf 85.; Scholes 36., Rooney 66., 74.
RK: Carrick 93./Manchester

BAYERN - FIORENTINA 2:1 (1:0)
Robben 45./11-m, Klose 89.; Kroldrup 50.
RK: Gobbi 73./Fiorentina

PORTO - ARSENAL 2:1 (1:1)
Fabianski 11./ag, Falcao 51.; Campbell 18.

Povratne tekme bodo 9./10. in 16./17. marca.