Ivica Olić in Miroslav Klose sta poskrbela za zlata vreden zadetek. Foto: EPA
Ivica Olić in Miroslav Klose sta poskrbela za zlata vreden zadetek. Foto: EPA
Sol Campbell
Sol Campbell se je v Ligo prvakov vrnil na velika vrata. Foto: Reuters
Falcao
Falcao je dosegel četrti gol na sedmih tekmah. Foto: Reuters
Philipp Lahm in Juan Vargas
Fiorentina je nudila odličen odpor favoriziranemu Bayernu. Foto: Reuters
Varela
Porto je zgodaj povedel. Foto: Reuters

Oba nocojšnjan obračuna sta se tako končala z zmagama gostiteljev, na obeh pa ni manjkalo spornih situacij. Bayern je z mukami, najbrž na nezadovoljstvo nogometašev in navijačev, dosegel še trinajsto zaporedno zmago v vseh tekmovanjih, do nje pa prišel ob igralcu več in po dvomljivi situaciji v 89. minuti. Po ubranjenem strelu Sebastiana Freyja sta gol zrežirala jokerja s klopi Olić in Klose. Prvi je odbitek z glavo spravil do drugega, ki je iz očitnega nedovoljenega položaja, sodil je Tom Henning Ovrebo, zatresel mrežo. Ovrebo je za zaplet(e) poskrbel tudi na odmevni povratni tekmi polfinala iz lanske sezone med Chelseajem in Barcelono.

Viola bo še nevarna na povratni tekmi
Allianz Arena se je prvič zares razživela ob koncu prvega polčasa, ko je z enajstih metrov Freyja rutinirano v tretji minuti sodniškega podaljška ugnal Arjen Robben. Prekršek nad Franckom Riberyjem je naredil Cesare Natali. Per Kroldrup je izenačil kmalu po odmoru po "fliperju" v domačem kazenskem prostoru, ko se je žoga do njega odbila od kolena Stevana Jovetića. Viola, ki je očitno našla pot iz krize, je večji del tekme sijajno igrala in izničila glavne prednosti nasprotnika, težave so se začele pojavljati šele po izključitvi Marca Gobbija v 73. minuti zaradi dveh rumenih kartonov.

Portu pot do zmage "kazala" gostujoča obramba
Nestandardna člana Arsenalove obrambe Lukasz Fabianski in Sol Campbell, ki sta priložnost dočakala zavoljo mnogih poškodb (Manuela Almunie, Williama Gallasa, Robina van Persieja, Alexa Songa, Eduarda in Andreja Aršavina), v Portu nista le blestela, ampak tudi "blestela". Fabianski je nekajkrat odlično posredoval, Campbell pa zabil edini gostujoči zadetek, prste pa sta imela vmes pri obeh golih gostiteljev.

Tri leta mimo, Sol spet na listi strelcev, spet z glavo
Fabianski že pri prvem v 11. minuti, ko je žoga po podaji Varele z desne ob nespretnem posredovanju poljskega vratarja končala za njegovim hrbtom. Arsenal je izenačil po akciji iz kota le nekaj minut zatem, ko je z glavo vrnjeno žogo Rosickega po podaji na daljšo vratnico v gol prav tako z glavo pospravil Sol Campbell. Visokorasli branilec je zadel tudi v zadnjem nastopu za londonski klub v Ligi prvakov pred selitvijo k Portsmouthu, ko je z glavo dosegel prvi gol v finalu leta 2006 proti Barceloni (Arsenal na koncu izgubil z 1:2).

Fabianski sokrivec še za drugi gol, v stranski vlogi tudi Campbell
Fabianski je bil znova v glavni vlogi še pri drugem domačem zadetku. V 51. minuti je prijel žogo po povratni podaji Campbella, tako da je Martin Hansson dosodil indirektni prosti strel. Ruben Micael ga je ekspresno izvedel in našel odkritega Falcaa, ki mu ni bilo težko zadeti nebranjene mreže.

Liga prvakov, osmina finala, prve tekme
MILAN - MANCHESTER UNITED 2:3 (1:1)
Ronaldinho 3., Seedorf 85.; Scholes 36., Rooney 66., 74.
RK: Carrick 94./Manchester United

LYON - REAL MADRID 1:0 (0:0)
Makoun 47.

BAYERN - FIORENTINA 2:1 (1:0)
Robben 45./11-m, Klose 89.; Kroldrup 50.
Bayern: Butt; Lahm, van Buyten (46./ Contento), Demichelis, Badstuber; Robben, Schweinsteiger, van Bommel, Ribery; Müller (66./Olić), Gomez (66./Klose).
Fiorentina: Frey; De Silvestri, Kroldrup, Natali (84./Donadel), Gobbi; Marchionni, Montolivo (85.Pasqual), Bolatti, Vargas; Jovetić (76./Felipe), Gilardino.
RK: Gobbi 73./Fiorentina

PORTO - ARSENAL 2:1 (1:1)
Varela 11., Falcao 51.; Campbell 18.
Porto: Helton; Fucile, Rolando, Alves, Pereira; Micael (65./Belluschi), Fernando, Meireles (68./Costa); Varela, Falcao, Hulk (82./Gonzalez).
Arsenal: Fabianski; Sagna, Campbell, Vermaelen, Clichy; Diaby, Denilson, Fabregas; Rosicky (68./Walcott), Bendtner (83./Vela), Nasri (88./Eboue).

Torek, 23. februarja, ob 20.45:
STUTTGART - BARCELONA
OLYMPIACOS - BORDEAUX

Sreda, 24. februarja, ob 18.30:
CSKA MOSKVA - SEVILLA

Ob 20.45:
INTER - CHELSEA