Samir Handanović poudarja, da je prav na vsaki tekmi rezultat pomemben. Foto: EPA
Samir Handanović poudarja, da je prav na vsaki tekmi rezultat pomemben. Foto: EPA
Boštjan Cesar
Bo Boštjan Cesar kapetan tudi v torek v Stožicah? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Slovenci so se v tradicionalni bazi na Ptuju zbrali v torek zvečer. V četrtek dopoldne bodo znova trenirali v Kidričevem, v petek jih čakata dva treninga, v soboto pa le popoldanski. V nedeljo popoldne bo izbrana vrsta preizkusila zelenico v Stožicah, v ponedeljek pa bo zadnji trening pred torkovo tekmo proti ZDA opravila v Kranju. Priprave je že zapustil poškodovani Matej Mavrič Rožič.

ZDA pred Ljubljano še v Pariz
Američani bodo v Slovenijo prispeli v nedeljo popoldne, še predtem jih v petek v Parizu čaka prijateljska tekma s Francijo. "Eni pravijo, da ni tako, a rezultat je vedno pomemben. Tako kot na vsaki tekmi bomo poskušali zmagati. Zmage ali porazi nikoli ne prinašajo istih stvari," se je proti tekmi že uzrl Handanović in o nekoliko prenovljeni reprezentanci, v kateri (začasno) ni Roberta Korena, Milivoja Novakovića in Aleksandra Radosavljevića, dejal: "V Sloveniji je premajhna baza igralcev, zato bi bilo težko veliko menjati. Čas bo pokazal, kaj bo to prineslo. Imamo pa dovolj časa, da se pripravimo do kvalifikacij za svetovno prvenstvo."

Usnik novinec v strokovnem štabu
Mišo Brečko
je povedal, da nekatere spremembe na treningu v primerjavi z Matjažem Kekom seveda so, vendar je po prvem dnevu še prezgodaj za tehtne analize. Pomočnik Stojanovića je za zdaj še vedno Milan Miklavič, vendar se zna zgoditi, da bo že naslednjič drugače. Novinec v strokovnem štabu je Toni Usnik.

Kdo bo kapetan, ostaja še neznanka. Na zadnjem srečanju prejšnji mesec proti Srbiji je trak nosil Boštjan Cesar, ki je med najresnejšimi kandidati za kapetana tudi tokrat. "S tem se ne obremenjujem, seveda pa je čast biti kapetan," je na Ptuju za Radio Slovenija dejal branilec Chieva. Tudi on je bil izzvan z vprašanjem, kaj meni o nekaterih manjkajočih nosilcih v prejšnjem obdobju: "Gotovo nam igralci, ki so bili okostje ekipe, manjkajo. Njihove izkušnje bodo manjkale, a delali bomo za to, da naredimo dober izid. Mladi oziroma novi igralci se morajo čim prej vklopiti, da dosežemo zastavljeni cilj."

Sodniki iz Avstrije
Na torkovi tekmi v Stožicah bo sodil Avstrijec Robert Schörgenhofer. V ponedeljek zvečer bo v Ljubljani tudi srečanje nogometnih navdušencev iz poslovnega sveta, ki ga organizirata Nogometna zveza Slovenije in Ameriška gospodarska zbornica pod častnim pokroviteljstvom ameriškega veleposlanika v Sloveniji Josepha A. Mussomelija.

Februarja se bo Slovenija morda pomerila s Škotsko, ki bo v kvalifikacijah za SP 2014 igrala v skupini s Hrvaško, Srbijo in Makedonijo. Tamkajšnja nogometna zveza je namreč že vstopila v stik s slovensko.