Foto:
Foto:
29. zvezdica
Najuspešnejšemu italijanskemu nogometnemu klubu grozi, da bo ostal brez 28. in 29. zvezdice. Foto: Reuters

Tožilec Stefano Palazzi je na zasedanju športnega razsodišča v Rimu na obravnavi v primeru škandala z nameščanjem tekem podal še naslednje zahteve: odvzem zadnjih 2 naslovov prvaka Juventusu in kazen 6 točk, drugoobtoženi klubi Milan, Lazio in Fiorentino se kaznujejo s selitvijo v drugo ligo in razveljavitvijo uvrstitev v pretekli sezoni, Lazio in Fiorentino doleti še kazen 15 točk in Milan 3 točk v novi sezoni v Serii B.

Za vodilne v aferi je Palazzi zahteval kazen 5 tisoč evrov in petletno prepoved delovanja v italijanskem nogometu. Spisek teh mož je res impresiven: Luciano Moggi (glavni menedžer Juventusa), Antonio Giraudo (izvršni direktor Juventusa), brata Diego in Andrea Della Valle (lastnika in predsednika Fiorentine) in Claudio Lotito (predsednik Lazia).

Ustavljeno trgovanje na borzi
Milanska borza je že ustavila trgovanje z delnicami Juventusa, samo danes so padle za 13,63 odstotka, na vsega 1,16 evra.

Športno sodišče se je že predtem odločilo, da bodo kazni znane 10. julija, dan po finalu nogometnega svetovnega prvenstva, na katerem v italijanski reprezentanci sodeluje kar 13 igralcev iz obtoženih klubov.