Lionel Messi je takoj po prihodu na igrišče dosegel zadetek. Foto: EPA
Lionel Messi je takoj po prihodu na igrišče dosegel zadetek. Foto: EPA
Pedro Rodriguez
Pedro Rodriguez je letos zadel kar v šestih tekmovanjih. Foto: EPA
Sergio Busquets
Sergio Busquets je izenačil v 35. minuti. Foto: EPA
Barca v soboto po nov naslov

Mehičani so v peti minuti izkoristili nepazljivost obrambe evropskih prvakov in prek Guillerma Rojasa povedli, malce pozneje pa celo zapravili priložnost za 2:0. Varovanci Pepa Guardiole so imeli veliko premoč v posesti žoge (75:25), a so bili ob koncu akcij nezbrani. Izenačili so v 35. minuti, ko se je po kotu v kazenskem prostoru najbolje znašel Sergio Busquets. Ob koncu polčasa je imel imenitno priložnost za vodstvo Barce Dani Alves, ko je sam prišel pred vratarja Vilarja, a zadel le zunanji del mreže.

Zgodovinski gol Pedra
V drugem polčasu je Guardiola v igro poslal Lionela Messija. Argentiski virtuoz je le nekaj sekund po vstopu v igro izkoristil lepo podajo Zlatana Ibrahimovića, žogo je med vratarjem in branilcem Mehičanov poslal v mrežo. V 67. minuti je Pedro Rodriguez zapečatil usodo Atlanteja, ko je izkoristil izvrstno podajo Andresa Inieste. Pedro je s tem golom postal prvi nogometaš, ki je zadel v šestih različnih tekmovanjih v enem letu. Ob golu na klubskem SP-ju je 22-letni napadalec zadel še v španskem prvenstvu, španskem pokalu, Ligi prvakov, španskem superpokalu in evropskem superpokalu.

Bo Barci v soboti le uspelo?
Katalonci so ves čas nadzorovali tekmo in bodo tako imeli v soboto priložnost, da prvič v zgodovini osvojijo naslov najboljšega kluba na svetu. V letih 1992 in 2006 jim ni uspelo. Atlante se bo prav tako v soboto z južnokorejskim klubom Pohang Steelers boril za tretje mesto.

Polfinale:
BARCELONA - Atlante Cancun 3:1 (1:1)
41.000; Busquets 35., Messi 55., Pedro 67.; Rojas 5.

Barcelona: Valdes, Dani Alves, Marquez (54./ Pique), Puyol, Xavi, Iniesta (76./Krkić), Ibrahimović, Busquets, Pedro, Abidal, Yaya Toure (53./Messi).

Atlante: Vilar, Negro, Chicharo, Navarro, Marquez, Solari (56./Carević), Chepe, Hobbit, Rojas, Velazquez (63./Pereyra), Arreola.

Pohang Steelers (J. KOR) - ESTUDIANTES (ARG) 1:2 (0:1)
Denilson 71.; Benitez 45., 53.
RK: Hvang 56., Kim 72., Šin 78./vsi Pohang

Za 3. mesto, sobota ob 14.00:
POHANG STEELERS - ATLANTE CANCUN

Finale, sobota ob 17.00:
BARCELONA - ESTUDIANTES (ARG)

Za 5. mesto:
AUCKLAND - Mazembe Lubumbashi 3:2 (1:0)

Četrtfinale:
POHANG STEELERS (J. KOR) - Mazembe Lubumbashi (DRK) 2:1 (0:1)

Auckland - ATLANTE CANCUN 0:3 (0:1)

Kvalifikacije:

Al Ahli (ZAE) - AUCKLAND CITY 0:2 (0:1)

Barca v soboto po nov naslov