Bodo Mariborčani na prvi ključni tekmi sezone izpolnili načrt? Foto: MMC RTV SLO
Bodo Mariborčani na prvi ključni tekmi sezone izpolnili načrt? Foto: MMC RTV SLO
Wit
Nogometaši Wita so se po prihodu v Maribor najprej odpočili. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Jurkič
Dejan Jurkič si želi, da Maribor ne bi prejel zadetka. Foto: MMC RTV SLO
Gruzijci pričakujejo napredovanje
Vijolice pred težko preizkušnjo

Vijoličasti se zavedajo, da jih po remiju brez zadetkov na prvi tekmi 2. predkroga Lige prvakov čaka nova težka preizkušnja. Eno od glavnih vprašanj je, kateri napadalec je sposoben prekiniti strelski post.
"Vemo, kakšen tekmec nas čaka. Skupaj smo analizirali prvi dvoboj v Tbilisiju in igralce opozorili na nevarnosti, ki pretijo. Potrebujemo potrpežljivost. Na prvi tekmi so Gruzijci igrali drugače kot na prejšnjih, ko so imeli večjo posest žoge in vztrajali pri kratkih podajah. V Tbilisiju so poskušali z dolgimi podajami, vendar smo pripravljeni na obe različici," je na novinarski konferenci povedal trener Darko Milanič.

Aljančič še ne sme igrati
Med 23 nogometaši, ki so trenirali v torek, je bil tudi novinec Janez Aljančič, a v sredo še ne bo mogel igrati. Nekdanji nogometaš Domžal bo v kvalifikcijah Lige prvakov lahko nastopil v prihodnjem krogu, če se bo seveda Maribor tja uvrstil. Na tribuni Ljudskega vrta bo v sredo tudi predstavnik Züricha, naslednjega tekmeca Maribora.

Milanič bo lahko računal na vse igralce razen Dejana Mezge. "Povesti in zmagati je naš cilj. Ni nam všeč, ko ne dosežemo zadetka. V prejšnji sezoni smo jih zabili največ, zdaj dve tekmi nismo bili uspešni. Proti Gorici je zmanjkalo poguma, odločnosti, ni bilo prave energije ob razmišljanju o sredi. Tokrat bi si želeli več prostora, kot so nam ga tekmeci pustili v Tbilisiju. Bo pa marsikaj drugače ob spoznanju, da bodo z nami spet navijači," je dodal Milanič, ki ni razkril začetne enajsterice.

Gruzijci preizkusili zelenico
V ponedeljek so si Mariborčani še enkrat ogledali del prve tekme proti gruzijskim prvakom. Ti so v Maribor z avtobusom z Dunaja prispeli v torek okrog 12.00, po popoldanskem počitku, ki so ga izkoristili za spanje, pa so se odpravili v Ljudski vrt, kjer so imeli ob 20.45 trening. Zaradi rdečega kartona na prvi tekmi v njihovi postavi ne bo Iraklija Klimjašvilija.

Glavni sodnik bo Romun Pavel Cristian Balaj.

Še nekaj izjav pred povratno tekmo:

Dejan Jurkič: "Doma bo treba malo bolj stisniti. V vseh igralnih linijah bo treba igrati malo bolj čvrsto. Izboljšati moramo napad in poskušati dati gol, zadaj pa poskušati držati nulo."

Dejan Školnik: "Gruzijci so zelo agresivna ekipa. Zadaj so dobro postavljeni in imajo zelo dobre protinapade. Na to moramo paziti. Ne smemo izgubljati žoge na sredini igrišča, moramo jim čim bolj preprečiti protinapade. Na drugi strani moramo dobro zaključevati naše napade in doseči gol. To je naš glavni cilj."

Nestor Mumladze, trener Wita: "Pričakujemo, da se bomo uvrstili v naslednji krog tekmovanja. Ekipa Maribora je dobra ekipa, zato pričakujemo ogorčen boj na igrišču. Še posebej izstopajo trije nadpovprečni igralci - Pavlovič, Bačinovič in Tavares. Naša ekipa na prvi tekmi sicer ni igrala tako dobro, v drugem obračunu pa se bomo gotovo predstavili v boljši luči."

Povratne tekme:

Danes ob 20.45 (prenos na TVS 2):   
MARIBOR WIT
---------- verjetni postavi: ------
Ranilovič Bediašvili
Mejač Bechvala
Džinič Lomaia
Lunder Kvakhadze
Jurkič Japaridze
Mihelič Kahelišvili
Bačinovič Datunaišvili
Školnik Razmadze
Pavlovič Janelidze
Tavares Lipartia
Bunderla Kvarackelia
--------- izid 1. tekme: 0:0 ------

Sodnik: Pavel Cristian BALAJ (ROM)



BAKU (AZR) - Ekranas (LIT) 4:2 2:2
BATE BORISOV - Makedonija Skopje 2:0 2:0
Sant Julia (AND) - LEVSKI SOFIJA 0:5 0:4
ŠERIF TIRASPOL - Inter Turku 1:0 1:0
APOEL (CIP) - Streymur (FRO) 3:0 2:0
SLOVAN BRATISLAVA - Zrinjski 4:0 0:1
DINAMO ZAGREB - Pjunik Erevan 3:0 0:0
Mandžukić 30., Badelj 61., Lovren 66.
STABAEK (NOR) - Tirana 4:0 1:1
PARTIZAN BEOGRAD - Rhyl (WAL) 8:0 4:0
Diarra 4., Cleo 17., 51., 72./11-m, Djordjević 20., Ilić 38., 63., Petrović 66.

Sreda:
AKTOBE (KAZ) - HAFNARFJÖRDUR (ISL) 4:0
LEVADIA TALIN - WISLA KRAKOV 1:1
F91 DUDELANGE (LUK) - VENTSPILS 0:3
KALMAR (ŠVE) - DEBRECEN 0:2
GLENTORAN BELFAST - MACCABI HAIFA 0:6
MOGREN BUDVA - KÖBENHAVN 0:6
BOHEMIANS DUBLIN - SALZBURG 1:1

Gruzijci pričakujejo napredovanje
Vijolice pred težko preizkušnjo