Generalni menedžer Borussie Dortmund Hans Joachim Watzke in Jürgen Klopp na novinarski konferenci. Foto: EPA
Generalni menedžer Borussie Dortmund Hans Joachim Watzke in Jürgen Klopp na novinarski konferenci. Foto: EPA
Jürgen Klopp je imel pogodbo z Borussio do leta 2018. Foto: Reuters

Klopp je po težki sezoni sam zaprosil za prekinitev pogodbe, ki bi mu sicer potekla leta 2018. "Menim, da je odločitev prava. Ta klub si zasluži, da ga vodi 100-odstotno pravi trener. Vedno sem govoril, da ko ne bom več pravi človek za ta izjemni klub, bom odšel," je povedal Klopp. "Nisem utrujen. Trenutno nimam nikakršnih stikov z drugimi klubi, a ne načrtujem enoletnega premora," je povedal Klopp.
47-letni Klopp je Borussio prevzel pred sedmimi leti in osvojil dva naslova nemškega prvaka in nemški pokal. Klub je popeljal tudi do finala Lige prvakov, kjer je bil pred dvema letoma boljši Bayern. Klopp je zaradi uspehov in neposrednih izjav postal izjemno priljubljen med navijači rumeno-črnih.

V letošnji sezoni Borussii, ki jo je pozimi okprepil Slovenec Kevin Kampl, dolgo ni šlo po načrtih. Padli so na zadnje mesto v Budesligi, a so se spomladi izvlekli iz območja izpada in so zdaj na desetem mestu prvenstvene lestvice. V osmini finala Lige prvakov jih je izločil Juventus.

Kloppa so že pred časom povezovali z odhodom v Premier ligo. Najglasnejše so bile govorice, da bo na klopi Arsenala zamenjal Arsena Wengerja, zdaj pa vse bolj prihaja v ospredje Manchester City, kjer se pošteno maje stolček Manuelu Pellegriniju.

Najresnejši kandidat za Kloppovo zamenjavo je Thomas Tuchel, med letoma 2009 in 2014 trener Mainza, iz katerega je pred sedmimi leti prišel tudi Klopp. Tuchlu so ta teden ponujali službo pri Hamburgu, a jo je zavrnil.