Albert Riera. Foto: Reuters
Albert Riera. Foto: Reuters

Pri slovenskih prvakih je Žan Karničnik zaradi lažje poškodbe ostal med rezervisti.

Celjani, na klop katerih se je v ponedeljek vrnil Albert Riera, so v slovaški prestolnici že v 16. minuti ostali brez branilca Damjana Vukliševića, ki je zaradi grobega prekrška prejel rdeči karton. S prostega strela z roba kazenskega prostora je takoj zatem za 1:0 zadel nekdanji igralec Maribora Marko Tolić.

Potek tekme je prelomil rdeči karton v 16. minuti. Foto: Reuters
Potek tekme je prelomil rdeči karton v 16. minuti. Foto: Reuters

V 30. minuti je prednost povišal David Strelec, ki je po podaji Cesarja Blackmana zadel z močnim strelom z levico iz bližine nekoliko z leve strani.

V 60. minuti je z dobrih desetih metrov na 3:0 povišal Robert Mak. 12 minut pozneje je še enkrat zatresel mrežo Strelec, v 75. minuti pa je najlepši zadetek na tekmi dosegel Armenec Tigran Barseghjan. Streljal je od daleč z desne strani, žoga se je v mrežo odbila od vratnice.

Celjani bodo evropsko pot nadaljevali v Evropski ligi proti irskemu prvaku Shamrock Roversu. Ta je dvakrat izgubil proti praški Sparti (doma 0:2, v gosteh 4:2).

Slovan Bratislava se bo v 3. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov pomeril s ciprskim prvakom APOEL-om, ki je izločil moldavski klub Petrocub (1:0, 1:1).

Marko Tolić je načel mrežo Celja. Foto: Reuters
Marko Tolić je načel mrežo Celja. Foto: Reuters

Liga prvakov, 2. predkrog

Povratna tekma:
SLOVAN BRATISLAVA − Celje 5:0 (2:0) 1:1
Tolić 17., Strelec 30., 72., Mak 60., Barseghjan 75.
RK: Vuklišević 16./Celje

Sodnik: Fabio Maresca (Italija)

Izid prve tekme je v krepkem tisku.

Sorodna novica Riera: Natanko vem, kako se bomo lotili Slovana