19-letni Miralem Pjanić, ki je z zadetkom v 75. minuti izločil Real, se je rodil v Zvorniku v BiH-u, nato pa z družino pred vojno zbežal v Luksemburg. Pred  prihodom v Lyon leta 2008 je igral za Metz. Foto: Reuters
19-letni Miralem Pjanić, ki je z zadetkom v 75. minuti izločil Real, se je rodil v Zvorniku v BiH-u, nato pa z družino pred vojno zbežal v Luksemburg. Pred prihodom v Lyon leta 2008 je igral za Metz. Foto: Reuters
L'Equipe
"Galaktiki, to so Lyončani!" - naslov novice na spletnem portalu L'Equipa. Foto: www.lequipe.fr
Leonardo in David Beckham
Leonardo je Davida Beckhama v igro poslal šele v 64. minuti. Foto: Reuters
Wayne Rooney in Alex Ferguson
Wayne Rooney in Alex Ferguson - naveza, ki osrečuje navijače Manchester Uniteda. Foto: EPA
La Gazzetta dello Sport
"Nekoč je bil Milan (in tudi Real ...)" - naslovnica La Gazzette dello Sport. Foto: www.gazzetta.it

"Lovorik se ne da kupiti, treba jih je osvojiti. Ko je žoga v igri, je to posel nogometašev, gledališče v slogu Hollywooda pa je nepomembno. V športu je mogoče vse, a ne za tiste, ki imajo igrišče za borzo," je po izpadu Reala v osmini finala nogometne Lige prvakov (na povratni tekmi je bilo 1:1) v svoji kolumni razmišljal Jose Samano, novinar El Paisa.
Seveda je pri tem namignil na neverjetnih 250 milijonov evrov, ki jih je pred sezono za nakupe nogometašev porabil kraljevi klub. Niti Cristiano Ronaldo in Kaka nista prekinila uroka osmine finala, ki nad Realom visi že šesto sezono zaporedoma.

"Kot da bi potres uničil Dolino kraljev"
Nov polom bo še toliko težje preboleti, ker bo finale letošnje Lige prvakov ravno na stadionu Santiago Bernabeu. Sanje o deseti evropski zvezdici so se zdaj porušile kot hišica iz kart, kar je po novembrskem izpadu v španskem kraljevem pokalu proti tretjeligašu Alcorconu nova krepka zaušnica visokoletečim načrtom "vesoljcev". "Katastrofa, ki jo je doživel ta faraonski Real, je, kot da bi potres uničil Dolino kraljev (v Egiptu, op. a.)," je slovo opisal Orfeo Suarez v El Mundu.

Generalni direktor Jorge Valdano je takoj po tekmi podprl trenerja Manuela Pellegrinija, Čilenec pa tudi sam namerava nadaljevati svoje delo, čeprav je športni časnik Marca včeraj zvečer zapisal: "Zbogom Liga prvakov, zbogom Pellegrini."

Celo Aulas potočil nekaj solz
V taboru Lyona so bili seveda boljše volje. Francozi zdaj sanjajo celo o novem izletu v špansko prestolnico - na finale 22. maja. A uspeh zanje bi bil verjetno že polfinale, saj se iz četrtfinala še nikoli niso uvrstili naprej. Nekaj solz je v sredo zvečer potočil celo predsednik kluba Jean Michel Aulas, ki po navadi ne kaže čustev.

Potem ko so navijači poleti po izgubljenem primatu v Franciji (Bordeaux je prekinil niz sedmih zaporednih naslovov Lyona) ter slovesu Karima Benzemaja in Juninha že obupovali, so zdaj nenadoma lahko znova zadovoljni. Tudi v francoskem prvenstvu kaže njihovim ljubljencem precej bolje kot decembra, ko je Lyon za vodilnim Bordeauxom zaostajal že 13 točk. Po januarskih pripravah v Tuniziji "les Gones (mulci, op. a.)" ne delajo več napak in so le še dve točki za "žirondinci".

"Misija nemogoče se je spremenila v ponižanje"
Podobno kot v Španiji Real se je v Italiji pod kritikami znašel Milan, ki je z 0:4 klonil proti Manchester Unitedu. "Nekoč je bil Milan (in tudi Real ...)," se "sveti" napis na današnji naslovnici La Gazzette dello Sport. V nadaljevanju piše, da je "Leo (trener Leonardo, op. a.) zgrešil vse". In še: "Misija nemogoče se je spremenila v ponižanje, ruševine starega Milana pa so ostale na Old Traffordu. Poraz v Manchestru je sprejemljiv, toda ne v taki obliki, brez najmanjšega ponosa."

Pod drobnogledom je predvsem Leonardo, ki je na klopi "pozabil" Davida Beckhama. Izvršni direktor Milana Adriano Galliani po hudem porazu ni izbiral besed: "Normalno je, da je težko požreti, da klub, ki je osvojil več mednarodnih lovorik kot kateri koli drug, izgubi z 0:4. Malce sem osramočen."

Ferguson slavi Rooneyja in Parka
Zmaga rdečih vragov je bila tako lahka, da so se Unitedovi navijači v drugem polčasu lahko v miru posvetili skandiranju in petju pesmi proti lastniku kluba Malcolmu Glazerju, ki je angleškega velikana popeljal v visoke dolgove. V znamenje protesta so navijači stadion odeli v zeleno-rumeno barvo, ki je bila značilna za klub v začetnem obdobju.
Dva gola je tako kot na San Siru zabil Wayne Rooney in je letos že pri številki 30. "Je senzacionalen in neverjeten," ga je pohvalil trener Alex Ferguson, ki je največ zaslug za uspeh pripisal še Korejcu Ji Sung Parku. "Ta ekipa je izjemno atletska in vzdržljiva na krilnih položajih. To je njena prednost," je dodal "Fergie".