Miralem Pjanić je še poglobil krizo madridskega Reala v Ligi prvakov. Foto: EPA
Miralem Pjanić je še poglobil krizo madridskega Reala v Ligi prvakov. Foto: EPA
Lyon
Veliko veselje nogometašev Lyona po zadnjem pisku sodnika Nicole Rizzolija v Madridu. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je že v 6. minuti nadomestil zaostanek s prve tekme. Foto: EPA
Wayne Rooney
Wayne Rooney je Milanu zabil štiri gole. Foto: Reuters
Darren Fletcher
Darren Fletcher je potrdil visoko zmago rdečih vragov. Foto: Reuters
Navijači Manchester Uniteda
Navijači Manchester Uniteda so s šali in plakati znova pokazali, da ne marajo lastnika Malcolma Glazerja. Foto: Reuters
David Beckham
David Beckham je bil toplo sprejet na Old Traffordu. Foto: EPA

Manchester United je kar s 4:0 odpravil Milan. Rdeči vragi so z dvema goloma Wayna Rooneyja že na San Siru slavili s 3:2, tudi na Old Traffordu pa so bili razred zase.
V prvem polčasu velika premoč Reala
Že v 6. minuti je Real nadomestil zaostanek s prve tekme. Po podaji Gutija je Cristiano Ronaldo ušel po levi strani in ob neodločnem Crisu zatresel mrežo. Zelo slabo je posredoval vratar Hugo Lloris, ki mu je Ronaldo iz težkega položaja žogo poslal med nogama.

Do konca prvega dela je imel Real pobudo, a je ni uspel izkoristiti. Gonzalo Higuain je po podaji Estebana Granera v 25. minuti že preigral Llorisa in z desne strani stresel vratnico. Tri minute zatem je imel argentinski napadalec novo izjemno priložnost, a je Lloris odlično posredoval. V prvih 45 minutah je bilo v strelih na gol kar 9:1, posest žoge pa 67:33 v korist gostiteljev.
Pjanić z levico potopil galaktike
V drugem polčasu je Lyon zaigral podjetneje. Lisandro Lopez je v 54. minuti s strelom od daleč ogrel dlani Ikerja Casillasa. Madridčani so poskušali predvsem od daleč, a niso bili natančni. V 75. minuti si je bosanski napadalec Pjanić izmenjal dvojno podajo z Lopezom in z bližine z levico matiral Ikerja Casillasa. Šok na stadionu Santiago Bernabeu je bil popoln, gostitelji se niso več pobrali. V zadnji minuti je bil Lopez po protinapadu popolnoma sam pred Casillasom, a ga ni uspel ugnati. V sodnikovem podaljšku je priložnost za zmago zapravil še Cesar Delgado.

Veliki cilj Reala je bil finale na domačem stadionu 22. maja, a znova je ostal daleč od njega.
"To je res izjemen uspeh za naš klub. V prvem polčasu smo se izvlekli, saj bi se lahko vse obrnilo tudi drugače. Ob odmoru smo se umirili in nato zaigrali popolnoma drugače," je kar žarel od zadovoljstva trener Lyona Claude Puel.

Rooney hitro razrešil vse dvome
Trener Milana Leonardo je na Old Traffordu presenetil z začetno postavo. David Beckham je začel na klopi, vstopil je šele v 64. minuti. Zelo sta manjkala tudi poškodovana Alessandro Nesta in Alexandre Pato.

V 8. minuti je Ronaldinho z glavo za las streljal mimo vrat, Edwin van der Sar je bil na napačni nogi in ne bi imel možnosti za obrambo. Kazen je prišla le pet minut zatem. Gary Neville je podal z desne strani, Rooney pa je z glavo ukanil Christiana Abbiatija. Rdeče-črni so nato popolnoma padli v igri in niso več resneje ogrozili vrat gostiteljev, ki so imeli vse vajeti igre v svojih nogah.

Aplavz "Becksu", protesti proti Glazerju
Takoj na začetku drugega dela je Nani po levi strani lepo zaposlil Rooneyja, ki je ob neodločnem Mathieuju Flaminiju stekel v prazen prostor in brez težav zadel za 2:0. To je bil že njegov 30. gol v tej sezoni. Po uri igre je Paul Scholes na desni strani podal do Dži Sung Parka, ki je povišal na 3:0. Največji aplavz dneva je dobil Beckham, ki je v 64. minuti zamenjal Ignazia Abateja. Nekdanji ljubljenec občinstva v Manchestru je še najbolj ogrozil van der Sarja s strelom s 25 metrov. Navijači so v zadnjih 20 minutah peli pesmi proti lastniku rdečih vragov Malcolmu Glazerju, ki je "pridelal" skoraj milijardo funtov dolgov. Dve minuti pred koncem je piko na i postavil Darren Fletcher z glavo.

"Prvi gol smo dosegli zelo kmalu, po hitrem zadetku na začetku drugega polčasa smo se sprostili in igrali zelo dobro. Ko smo v taki formi, nas je težko ustaviti. Zdaj sploh ni pomembno, kdo nas čaka v četrtfinalu," je bil zelo samozavesten trener vragov Alex Ferguson.

Osmina finala, povratne tekme:
Real Madrid - LYON 1:1 (1:0) 0:1
Ronaldo 6.; Pjanić 75.

Real Madrid: Casillas, Ramos, Albiol, Garay, Arbeloa (84./M. Diarra), Granero (62./van der Vaart), L. Diarra, Kaka (77./Raul), Guti, Ronaldo, Higuain.

Lyon: Lloris, Reveillere, Cris, Boumsong (46./Källström), Cissokho, Govou, Makoun (46./Gonalons), Toulalan, Pjanić (84./Ederson), Delgado, Lopez.


MANCHESTER UNITED - Milan 4:0 (1:0) 3:2
Rooney 13., 46., Park 59., Fletcher 88.

Manchester United: van der Sar, Neville (66./Rafael), Ferdinand, Vidić, Evra, Fletcher, Scholes (73./Gibson), Park, Valencia, Nani, Rooney (66./Berbatov).

Milan: Abbiati, Abate (64./Beckham), Bonera (46./Seedorf), Thiago Silva, Jankulovski, Flamini, Pirlo, Ambrosini, Ronaldinho, Borriello (69./Inzaghi), Huntelaar.


ARSENAL
- Porto 5:0 (2:0) 1:2
Bendtner 10., 25., 90./11-m, Nasri 63., Eboue 66.

Fiorentina - BAYERN 3:2 (1:0) 1:2
Vargas 28., Jovetić 54., 63.; van Bommel 60., Robben 65.

Torek, 16. marca, ob 20.45:

SEVILLA - CSKA MOSKVA 1:1
CHELSEA - INTER 1:2

Sreda, 17. marca, ob 20.45:

BARCELONA - STUTTGART 1:1
BORDEAUX - OLYMPIACOS 1:0

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.