Diego Armando Maradona in voditelj oddaje ShowMatch Marcelo Tinelli. Foto: Reuters
Diego Armando Maradona in voditelj oddaje ShowMatch Marcelo Tinelli. Foto: Reuters
Klinika Avril
Pred kliniko Avril se je v zadnjih dneh zbiralo veliko novinarskih ekip. Foto: EPA
Maradono so med zdravljenjem v kliniki spodbujali tudi navijači na tekmah argentinskega prvenstva. Foto: EPA

Najbolj ga je zmotilo poročanje nekaterih medijev, ki so ga pred kratkim že razglasili za mrtvega. "Žalosten sem, ker niso pokazali nobenega spoštovanja do mojih staršev in hčera. Ne vem, zakaj so me želeli videti mrtvega. Sem živ in želim nadaljevati življenje," je povedal argentinski zvezdnik med več kot uro dolgim pogovorom in namignil, da bi lahko za vsem stala vlada. Dodal je, da mamil ni poskusil že dve leti in pol, od marca, ko je moral v bolnišnico, pa ne uživa alkohola. Poudaril je, da se je za abstinenco odločil zaradi svojih otrok.


Buren mesec
Maradona je konec marca zaradi prekomernega pitja zbolel za hepatitisom, nato so ga po dveh tednih zdravljenja iz bolnišnice odpustili, 21. aprila pa se je po nekaj dneh domače oskrbe odločil oditi še v psihiatrično kliniko Avril, da bi dokončno odpravil svoje težave s pijačo. "Mali zeleni" je priznal, da je alkohol slabo vplival na njegovo zdravje, a poudaril, da je za velike težave kriv tudi hepatitis, ki ga je prebolel že v začetku 80. let prejšnjega stoletja.

Veronica mu je stala ob strani
46-letni Maradona je v oddaji ShowMatch, ki je najbolj priljubljena v Argentini, govoril počasneje kot po navadi. Povedal je, da še jemlje zdravila, vendar ni izdal, kakšna. Kliniko, kjer ga je spremljalo dekle Veronica, bo še naprej obiskoval trikrat na teden. Med polmesečnim prebivanjem v njej jo je zapustil le nekajkrat za nekaj ur - enkrat za kosilo pri domačih, drugič za obisk zobozdravnika.

"Vedno sem delal krivico svojemu telesu"
Zdaj bi si rad odpočil tudi na podeželju v družbi konj. "Želim počivati in priti v dobro formo. Vedno sem delal krivico svojemu telesu. Kakšen nogometaš bi šele bil, če ne bi užival kokaina?" se je še vprašal Maradona in se nasmehnil.

"Messi? Moj gol je veliko lepši."
Legendarni nogometaš se ni mogel izogniti niti primerjavi z Lionelom Messijem, ki je pred tremi tedni zablestel s "kopijo" njegovega zadetka s svetovnega prvenstva leta 1986, ki velja za najlepšega v zgodovini. "Ne pretiravajmo. Moj gol je bil veliko lepši," je hitro zaprl usta vsem, ki bi utegnili malega Lea postaviti ob bok ali celo višje od njegovega "božanstva".

M. R.