Cristiano Ronaldo je dosegel že 901. zadetek v karieri. Zvezdnik želi igrati tudi na svetovnem prvenstvu leta 2026 v Kanadi, Mehiki in ZDA, ko bo že dopolnil 41 let. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo je dosegel že 901. zadetek v karieri. Zvezdnik želi igrati tudi na svetovnem prvenstvu leta 2026 v Kanadi, Mehiki in ZDA, ko bo že dopolnil 41 let. Foto: EPA

Portugalci so v četrtek na stadion Luz ugnali Hrvate z 2:1, tokrat pa so imeli ogromno težav z žilavimi Škoti. Gostje so povedli že v 7. minuti, ko je Scott McTominay z glavo zatresel mrežo po natančnem predložku Kennyja McLeana z leve strani.

Škoti, ki so razočarali na evropskem prvenstvu v Nemčiji, so vodili vse do 54. minute, ko je izenačil Bruno Fernandes. Zvedznik Manchester Uniteda je z levico poslal žogo od vratnice v mrežo po podaji Rafaela Leaa.

Škotska se je nato uspešno branila vse do zadnjih minut, veselje za osvojeno točko pa jim je v 88. minuti preprečil Cristiano Ronaldo, ki se je med strelce vpisal na drugi tekmi zapored. Nuno Mendes je podal z leve strani, Diogo Jota je bil malce prekratek, a na daljši vratnici je Ronaldo potisnil žogo v mrežo z desno nogo.

Luka Modrić, ki bo v ponedeljek dopolnil 39 let, je dokazal, da je še vedno velemojster. Foto: EPA
Luka Modrić, ki bo v ponedeljek dopolnil 39 let, je dokazal, da je še vedno velemojster. Foto: EPA

39-letni Ronaldo ni bil edini veteran, ki je svoji reprezentanci zagotovil zmago. To je uspelo tudi njegovemu nekdanjemu soigralcu pri madridskem Realu Modriću, ki bo v ponedeljek praznoval 39. rojstni dan.

Mojstrovina Modrića s prostega strela
Na Opus Areni v Osijeku je odločitev padla v 52. minuti. Branilec Sebastian Walukiewicz je tik pred kazenskim prostorom podrl Bruna Petkovića. Prosti strel je izvedel Modrić, žogo je z 18 metrov zavrtinčil prek živega zidu in jo poslal pod prečko. Vratar Lukasz Skorupski je bil nemočen.

Nova zmaga Danske
Danci so odlično začeli Ligo narodov. Po Švicarjih so ugnali še Srbe z 2:0. Na stadionu Parken v Köbenhavnu je v 36. minuti zadel Albert Gronbaek po podaji Yussufa Poulsena. Napadalec Leipziga je nato postavil končni izid po uri igre.

Joselu je že v 4. minuti poskrbel za vodstvo Španije v Ženevi. Foto: EPA
Joselu je že v 4. minuti poskrbel za vodstvo Španije v Ženevi. Foto: EPA

Evropski prvaki z igralcem manj nadigrali Švico
V Ženevi je Švica izgubila proti Španiji z 1:4. Že po 13 minutah so evropski prvaki z goloma Joseluja in Fabiana Ruiza vodili z 2:0, nato so ostali z igralcem manj na igrišču, sodnik Irfan Peljto je izključil Robina Le Normanda zaradi vlečenja dresa.

Gostitelji so do polčasa izid znižali, natančen je bil Zeki Amdouni. V drugem delu kljub številčni prednosti niso uspeli izenačiti, prejeli so še dva gola, Ruiz je bil uspešen še enkrat, končni izid pa je postavil Ferran Torres v 80. minuti.


Skupina A1:
PORTUGALSKA - ŠKOTSKA 2:1 (0:1)
Fernandes 54., Ronaldo 88.; McTominay 7.

HRVAŠKA - POLJSKA 1:0 (0:0)
Modrić 52.

Vrstni red: Portugalska 6, Hrvaška in Poljska po 3, Škotska 0 točk.


Skupina A4:
DANSKA - SRBIJA 2:0 (1:0)
Gronbaek 36., Poulsen 61.

ŠVICA - ŠPANIJA 1:4 (1:2)
Amdouni 41.; Joselu 4., Ruiz 13., 77., Torres 80.
RK: Le Normand 20./Španija

Vrstni red: Danska 6, Španija 4, Srbija 1, Švica 0 točk.


Skupina C1:
SLOVAŠKA - AZERBAJDŽAN 2:0 (2:0)
Duda 22., Strelec 26.

ŠVEDSKA - ESTONIJA 3:0 (3:0)
Gyökeres 30., 44., Isak 40.

Vrstni red: Švedska in Slovaška po 6, Azerbajdžan in Estonija 0 točk.


Skupina C3:
LUKSEMBURG - BELORUSIJA 0:1 (0:0)
Gromjko 76.

BOLGARIJA - SEVERNA IRSKA 1:0 (1:0)
Despodov 40.

Vrstni red: Belorusija in Bolgarija po 4, Severna Irska 3, Luksemburg 0 točk.