Kingsley Coman je v nedeljo v Wolfsburgu igral zadnje četrt ure. Bayern je tekmo uvodnega kroga Bundeslige dobil s 3:2. Foto: EPA
Kingsley Coman je v nedeljo v Wolfsburgu igral zadnje četrt ure. Bayern je tekmo uvodnega kroga Bundeslige dobil s 3:2. Foto: EPA

Gre za novo okrepitev arabskega kluba, katerega člani so že brazilski zvezdnik Neymar, njegov rojak Malcom, Srba Sergej Milinković-Savić in Aleksandar Mitrović. K Al Hilalu se je preselil tudi Portugalec Joao Cancelo.

Coman je v Bayern prišel leta 2013 in osemkrat osvojil nemško prvenstvo, trikrat pa nemški pokal. Vrhunec kariere je doživel 23. avgusta 2020, ko je z glavo odločil finale Lige prvakov proti PSG-ju (1:0).

Goretzka še ni našel novega delodajalca
Veljavno pogodbo z Bavarci ima do leta 2027, a je že nekaj časa jasno, da si vodstvo Bayerna želi prevetriti ekipo. Ko je bil športni direktor Bayerna Hasan Salihamidžić, je presegel vse meje pri podpisovanju pogodb. Po zmagi v Ligi prvakov pred štirimi leti v Lizboni so si zvezdniki zagotovili sanjske pogodbe.

Kar osem igralcev ima letno plačo več kot 17 milijonov evrov. Alfa in omega kluba Uli Hoeness je že pred začetkom prestopnega roka zagotovil, da ne bo veliko nakupov, če ne bodo prodali igralcev z astronomskimi plačami. Leon Goretzka (18 milijonov plače na sezono) si še vedno ni našel novega delodajalca, čeprav je jasno, da pri Bayernu ne bo več imel pomembne vloge. V pretekli sezoni je Bayern le za plače profesionalne ekipe namenil več kot 300 milijonov evrov, vitrina pa je bila prvič po maju 2012 prazna.

Rdeči vragi prispevali kar 81 milijonov v blagajno Bayerna
Steber obrambe nemške reprezentance Jonathan Tah se je že dogovoril z Bayernom za prestop, a je vse skupaj padlo v vodo, ker Bavarcem ni uspelo prodati dovolj igralcev. Matthijs de Ligt in Noussair Mazraoui sta skupaj prinesla okoli 60 milijonov evrov, ko sta odšla k Manchester Unitedu. Obetavni Joshua Zirkzee, ki je blestel pri Bayernu v sezoni 2019/20, se je iz Bologne preselil na Old Trafford, a je Bayern vseeno dobil še 21 milijonov evrov. S prestopom Comana se bo tretje leto zapored v blagajni Bayerna s poletnimi prestopi nabralo več kot 100 milijonov evrov.

Tudi odhodki so bili znova veliki. Le Joao Palhinha in Michael Olise sta skupaj stala 104 milijone evrov.