"Pippo" Inzaghi je spomnil na svoje najboljše čase. V desetih minutah je dvignil San Siro na noge. Z dresom s številko 69 je proslavil prvi gol, nato pa je dosegel še 70. gol v evropskih tekmovanjih. Foto: EPA
Pedro Leon
Pedro Leon je v sodnikovem podaljšku priigral točko Realu. Foto: Reuters
Sergio Ramos in Gonzalo Higuain
Gonzalo Higuain je v zadnji minuti prvega dela zatresel mrežo Milana. Foto: Reuters
Valter Birsa in Frederic Sammaritano
Valter Birsa se je razveselil zadetka Frederica Sammaritana. Foto: Reuters
Andre-Pierre Gignac
Andre-Pierre Gignac je dosegel tri zadetke za Marseille. Foto: Reuters
Mario Gomez
Mario Gomez je potrdil odlično formo zadnjih tednov tudi v Romuniji. Foto: Reuters
Jeremy Menez
Jeremy Menez je načel mrežo Basla. Foto: Reuters

Varovanci Joseja Mourinha so bili večji del tekme boljši tekmec (v strelih je bilo 22:7), s točko pa so si že zagotovili osmino finala Lige prvakov. Za drugo mesto bo še hud boj v skupini G, saj je Auxerre premagal Ajax z 2:1. Valter Birsa je odigral vseh 90 minut za Francoze.

Real na začetku neučinkovit
Precej bolje so začeli Madridčani. Gonzalo Higuain je v 3. minuti streljal z roba kazenskega prostora, vratar Christian Abbiati pa je žogo odbil v kot. Angel Di Maria je bil v 14. minuti sam pred vratarjem, a se je zapletel in streljal mimo vrat. V 20. minuti je Andrea Pirlo dvakrat odbil žogo z golove črte. Najprej je z glavo streljal Higuain, nato pa je poskusil še di Maria.
Higuain izkoristil podajo di Marie
Milan je bil dolgo v popolnoma podrejenem položaju. V 22. minuti je do priložnosti prišel Zlatan Ibrahimović, vendar je streljal naravnost v Ikerja Casillasa. Cristiano Ronaldo je v naslednji minuti poskebel tudi za "hollywoodski" vložek. Branilec Abate ga je rahlo odrinil, Ronaldo pa je padel kot pokošen, a sodnik Howard Webb ni pokazal ničesar.
V zadnji minuti prvega dela je razigrani di Maria lepo zaposlil Higuaina, ki je popolnoma neoviran s šestih metrov zatresel mrežo. Prepovedanega položaja ni bilo, saj je zamudil Alessandro Nesta.
"Pippo" udaril v svojem slogu
V 60. minuti je nevidnega Ronaldinha zamenjal Filippo Inzaghi. Le osem minut je potreboval za izenačenje. Pri strelu Ibrahimovića z leve strani je Casillas slabo posredoval, žogo je odbil na glavo Inzaghija, ki je dosegel že 45. zadetek v Ligi prvakov in prvega letos.
Na San Siru je završalo in Milan je zaigral precej bolje. V 78. minuti je Gennaro Gattuso podal v prazen prostor do Inzaghija, ki je streljal po tleh, Casillas pa je skočil v zrak. Žoga se je odkotalila v gol. Webb je zadetek priznal, čeprav je bil "Pippo" vsaj meter v prepovedanem položaju.
Rezervista rešila galaktike
Vse je že bilo pripravlljeno na veliko slavje, Webb je pokazal pet minut dodatka. V 94. minuti sta rezervista Reala izenačila. Karim Benzema je podal do Pedra Leona, ki je z desne strani poslal žogo med nogama Abbiatija v mrežo. Vratar Milana bi lahko bolje posredoval.
Birsov Auxerre do pomembne zmage
Auxerre je zmagal prvič v letošnji Ligi prvakov, potem ko je pred domačim občinstvom z 2:1 na kolena spravil štirikratnega evropskega prvaka Ajax iz Amsterdama. Prvi gol na tekmi je že v 9. minuti z roba kazenskega prostora z desnico zadel Frederic Sammaritano. Obe ekipi sta bili precej izenačeni, Ajaxu pa je uspelo izid izenačiti šele v 79. minuti, ko je po uigrani kombinaciji iz kota z glavo domačega vratarja Olivierja Sorina premagal Toby Alderweireld. Stadion je utihnil, a je nato že pet minut pozneje znova eksplodiral: po lepem predložku iz prekinitve je z roba vratarjevega prostora z desnico žogo v mrežo pospravil Steven Langil. Auxerre je tako vknjižil pomembno zmago, ki ga še ohranja v boju za uvrstitev v izločilne boje.
Hat-trick Gomeza v Romuniji
Bayern, ki se je na Allianz Areni namučil s Clujem (3:2), je na povratni tekmi razbil Romune (0:4). Bavarci so bili za nekaj razredov boljši tekmec, čeprav so igrali brez poškodovanih Arjena Robbna, Francka Riberyja, Marka van Bommla, Miroslava Kloseja, Diega Contenta, Ivice Olića in Holgerja Badtuberja. Pripotovalo je le 15 igralcev. V 12. minuti je strel Andreasa Ottla vratar Eduard Stacioiu odbil, Mario Gomez pa je z levico žogo zabil pod prečko. V 23. minuti je Gomez izkoristil podajo Bastiana Schweinsteigerja.
"Schweini" je v 71. minuti znova lepo našel Gomeza, ki je z desnico dosegel hat-trick. V zadnji minuti je zmedo v obrambi Romunov izkoristil še Thomas Müller.

Chelsea gladko čez rusko oviro
Na Stamford Bridgeu so aktualni angleški prvaki zlahka opravili z moskovskim Spartakom in ga nazaj v Rusijo poslali s porazom 3:1. Vodilni zadetek je v 4. minuti drugega polčasa dosegel Nicolas Anelka, ki je po izjemni globinski podaji Salomona Kalouja iz mrtvega kota žogo poslal za hrbet vratarja Andreja Dikana. Vodstvo je z bele točke po dobri uri igre podvojil Didier Drogba, v 66. minuti pa je še zadnje ruske upe po ugodnem izidu razblinil Branislav Ivanović, ki je po Drogbajevem predložku iz prekinitve okroglo usnje z glavo poslal v mrežo. Častni zadetek za goste je v 86. minuti dosegel Nikita Baženov, končnih 4:1 pa je še z drugim zadetkom na tekmi postavil Ivanović.

Rekordni Marseille ponižal Žilino
Pravo katastrofo so si pred domačimi navijači privoščili nogometaši Žiline, ki so proti Marseilleu izgubili s kar 0:7. Junak srečanja je bil Andre-Pierre Gignac, ki je dosegel hat-trick. Že po prvem polčasu je bilo 0:4. Domača obramba je imela zelo slab dan, vsi štirje goli so padli znotraj kazenskega prostora. V nadaljevanju se je zgodba iz prvega polčasa nadaljevala. Že v 51. minuti je Lucho Gonzalez po sijajni akciji in predložku Mathieua Valbuene z glavo zatresel mrežo, že tri minute pozneje je Gignac dosegel hat-trick. Po predložku z desne strani je z glavo matiral domačega vratarja Martin Dubravko. Končni izid 0:7 je po dobri uri igre z levico postavil Gonzalez. S tem so Velodromci dosegli najvišjo zmago v gosteh v zgodovini evropskega najelitnejšega nogometnega tekmovanja.

Arsenal pokopal nekdanji topničar
V skupini H je Arsenal klonil prvič v letošnji Ligi prvakov, krvnik pa je bil nekdanji topničar Eduardo da Silva, ki je zmagoviti zadetek dosegel v 45. minuti. Po podaji rojaka Darija Srne je z levico žogo poslal v mrežo Londončanov. Arsenal je sicer zadel prvi, ko je po izjemnem prodoru po levi strani z roba kazenskega prostora zadel Theo Walcott, rezultat pa je v 28. minuti izničil Dimitar Čigrinskij, ki je mrežo gostov po predložku Jadsona iz prekinitve zatresel po strelu z glavo. V Beogradu je Partizan izgubil še četrtič letos. Edini gol na tekmi je zadel Moises, ki je v 35. minuti s strelom z glavo matiral domačega vratarja Vladimirja Stojkovića.

4. krog, skupina E:
BASEL - ROMA 2:3 (0:2)
Frei 69., Shagiri 83.; Menez 17., Totti 25./11-m, Greco 76.
RK: Stocker 90./Basel

CLUJ - BAYERN 0:4 (0:2)
Gomez 12., 23., 71., Müller 90.

Lestvica:                            
BAYERN * 4 4 0 0 11:3 12
ROMA 4 2 0 2 6:8 6
BASEL 4 1 0 3 7:8 3
CLUJ 4 1 0 3 5:10 3
* - v osmini finala






Skupina F:
CHELSEA
- SPARTAK MOSKVA 4:1 (0:0)
Anelka 49., Drogba 62./11-m, Ivanović 66., 90.; Baženov 86.

ŽILINA - MARSEILLE 0:7 (0:4)
Gignac 12., 21., 54., Heinze 24., Remy 36., Lucho 51., 63.

Lestvica:                             
CHELSEA * 4 4 0 0 12:2 12
MARSEILLE 4 2 0 2 8:3 6
SPARTAK MOSKVA 4 2 0 2 5:6 6
ŽILINA 4 0 0 4 1:15 0
* - v osmini finala


Skupina G:
MILAN - REAL MADRID 2:2 (0:1)
Inzaghi 68., 78.; Higuain 45., Leon 94.

Milan: Abbiati, Abate , Thiago Silva, Nesta, Zambrotta, Boateng , Gattuso ( 85./Seedorf), Pirlo, Pato ( 73./Ambrosini), Ibrahimović , Ronaldinho ( 60./Inzaghi ).

Real Madrid:
Casillas, Ramos , Carvalho , Pepe ( 80./Leon ), Marcelo, Khedira, Alonso, di Maria, Özil ( 95./Albiol), Ronaldo, Higuain ( 74./Benzema).

AUXERRE - AJAX 2:1 (1:0)
Sammaritano 9., Langil 84.; Alderweireld 79.
Valter Birsa (Auxerre) je igral vso tekmo.

Lestvica:                            
REAL MADRID * 4 3 1 0 7:2 10
MILAN 4 1 2 1 5:5 5
AJAX 4 1 1 2 4:6 4
AUXERRE 4 1 0 3 3:6 3
* - v osmini finala
 

Skupina H:
PARTIZAN - BRAGA 0:1 (0:1)
Moises 35.

ŠAHTAR - ARSENAL 2:1 (2:1)
Eastmond 28./ag, Eduardo 45.; Walcott 10.

Lestvica:                             
ARSENAL 4 3 0 1 15:4 9
ŠAHTAR 4 3 0 1 7:6 9
BRAGA 4 2 0 2 3:9 6
PARTIZAN 4 0 0 4 1:7 0