Nik Lorbek je v 12. minuti Muro povedel v vodstvo. Foto: www.alesfevzer.com
Nik Lorbek je v 12. minuti Muro povedel v vodstvo. Foto: www.alesfevzer.com
Murin trener Ante Šimundža je bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev v Novi Gorici. Foto: www.alesfevzer.com
Mura v pokalu kar s 3:0 razbila Gorico

Nogometaši Mure so dobili prvo četrtfinalno tekmo letošnjega Pokala Slovenije. V gosteh so s 3:0 premagali Gorico.

Goričani, ki letos lovijo četrti naslov pokalnega zmagovalca in prvega po sezoni 2013/14, se bodo morali pošteno potruditi, da se na povratni tekmi 31. oktobra v Murski Soboti izkopljejo iz brezna izpada.

Lorbek povedel Muro v vodstvo
Nogometaši Mure so tekmo v Novi Gorici začeli bolje od gostiteljev, povedli so že v 12. minuti, ko je po predložku Luke Bobičanca z desne strani iz neposredne bližine z glavo žogo v mrežo poslal Nik Lorbek. Njihovi napadi v naslednjih minutah niso pojenjali, v 18. minuti je s prostega strela neuspešno poskusil še Luka Bobičanec. Napadi Goričanov so bili redki, sredi prvega polčasa je bil še najnevarnejši poskus Andrije Filipovića z razdalje, a je bil vratar Matko Obradović na mestu. V zaključku prvega polčasa se je priložnost ponudila še Bobičancu, njegov strel z razdalje je zletel prek vrat.

Mura tudi v nadaljevanju podjetnejša
Kljub vodstvu so nogometaši Mure tudi v nadaljevanju pritiskali na goriška vrata, najbolj vroče je bilo v 69. minuti, ko se je iz oči v oči z domačim vratarjem znašel Rok Sirk, a je Grega Sorčan njegov strel ubranil. Žoga se je odbila do Bobičanca, ki je skušal podvojiti vodstvo svoje ekipe, a se je žoga odbila od branilca v kot. Goričani so si vseeno prizadevali rezultat izenačiti, njihovi poskusi so bili precej nenevarni, v 77. minuti je vratarja Obradoviča vendarle s prostega strela testiral Uroš Celcer, gostujoči vratar je moral biti oprezen tudi štiri minute pozneje, ko je z leve strani poskusil Matija Kavčič, brez uspeha. V 85. minuti je z glavo po predložku z desne poskusil še Bedi Amarachi Osuji, a je ostalo pri minimalni prednosti Prekmurcev.

Maroša v končnici tekme dvakrat v polno
Nato pa hladna prha za Gorico. Iz bliskovitega protinapada je hip zatem Mura zadela za 0:2. Po levi strani je sijajno prodrl Klemen Šturm in podal pred vrata, kjer je povsem neovirano iz bližine Sorčana ukanil rezervist Amadej Maroša, ki je v igro vstopil v 80. minuti. 24-letni napadalec še ni rekel zadnje, v sodnikovem dodatku se je med strelce vpisal še drugič. Po odbitku od rezervista Žana Karničnika je žogo lepo obrnil, si pripravil prostor za strel in z levico hladnokrvno zadel za 0:3.

Vrnitev Aluminija v Krškem
Nogometaši Aluminija so se v Krškem znašli v dvojnem zaostanku, a so se do konca tekme vrnili in izenačili. Krčane je v vodstvo popeljal Ante Vukušić, na 2:0 je v uvodnih minutah nadaljevanja povišal Leo Ejup. Toda gostje iz Kidričevega se niso kar tako predali, po uri igre je po predložku z leve z glavo zadel Tadej Trdina, za 2:2 pa je z izjemnim, neubranljivim evrogolom z desne strani poskrbel Elvir Maloku.

Pokal Slovenije, četrtfinale, prve tekme:
GORICA - MURA 0:3 (0:1)
350; Lorbek 12., Maroša 85., 91.

ND Gorica: Sorčan, Tomiček, T. Kavčič, Celcer, Hodžić, M. Kavčič, Humar (66./Jermol), Kolenc, Osuji, Gulič (76./Džuzdanović), Filipović (61./Smajlagić).

NŠ Mura: Obradović, Kous, Bošković, Peričić, Šturm, Kozar, Lorbek, Šušnjara (88./Horvat), Bobičanec, Kouter (70./Karničnik), Sirk (80./Maroša).

Glavni sodnik: David Šmajc

KRŠKO - ALUMINIJ 2:2 (1:0)
200; Vukušić 19., Ejup 50.; Trdina 60., Maloku 79.

MARIBOR - DOMŽALE 1:0 (1:0)
2.500; Mlakar 20.

KOPER - OLIMPIJA 0:5 (0:3)
3.100; Savić 8., Boateng 13., 48.,
Vombergar 45., Kronaveter 84.

Povratne tekme bodo 31. oktobra.

Mura v pokalu kar s 3:0 razbila Gorico