Boj za vstopnice za tekmo z Rusijo bo potekal na spletu in strežniku NZS-ja. Foto: MMC RTV SLO
Boj za vstopnice za tekmo z Rusijo bo potekal na spletu in strežniku NZS-ja. Foto: MMC RTV SLO
Lužniki - umetna trava
14. novembra prva tekma med Rusijo in Slovenijo ne bo potekala na "ruskem tepihu", temveč na umetni travi. Foto: EPA
Smodiš srečen, da se lahko obleče
6. oddaja Pozdrav Afriki

Splošna prodaja vstopnic za tekmo v Ljudskem vrtu, ki bo 18. novembra v Mariboru, se bo začela v torek, 3. novembra, točno ob 12.00 samo na spletni strani Nogometne zveze Slovenija. Po besedah Uroša Staniča, odgovornega za marketing pri NZS-ju, bo po ceni 25 ali 20 evrov na voljo nekaj več kot pet tisoč vstopnic, medtem ko jih bodo organizirani navijači prejeli okoli dva tisoč, pol manjša številka pa je ponujena Rusom. Preostanek, okoli dva tisoč kart, bo NZS namenil reprezentantom, klubom in pokroviteljem.

Čeh verjame v uspeh naslednikov
Oddaja Televizije Slovenija, ki nas pripravlja na naslednje svetovno prvenstvo v nogometu, pa ni postregla le s težko pričakovanimi informacijami o prodaji kart, temveč tudi z gostom Alešem Čehom, kapetanom Slovenije na SP-ju 2002 v Južni Koreji.

"Ruse bomo premagali in se uvrstili na prvenstvo," napoveduje "Ali", ki je bil pred desetletjem nepogrešljivi člen tedanje slovenske nogometne reprezentance. "Rusi so bili od mogočih nasprotnikov najlažje premagljivi, saj imamo z njimi najbolj pozitivne izkušnje. Pri tem ne smemo pozabiti, da ne gre za iste igralce kot pred desetimi leti, temveč za boljše, ki imajo super trenerja Guusa Hiddinka," je utemeljil svojo napoved 41-letni Čeh.

Namesto na travi igrali kar po zeleni žagovini
Ob pogovoru s Sašem Jerkovičem je nekdanji član graškega GAK-a, Maribora in Olimpije razkril svojo izkušnjo z nepredvidljivo travnato površino na stadionu Lužniki. "Ko smo dan pred tekmo prišli na zadnji trening, je bilo igrišče brez trave. Tam je bil samo pesek in čudili smo se, kako bomo sploh lahko igrali na takšni površini. In ko smo naslednji dan prišli na tekmo, smo od daleč videli, da je vse lepo zeleno. Potem nam je postalo jasno, kako je to mogoče. Ko smo prišli na samo igrišče, smo videli, da so Rusi tisti dan nasuli žagovino, ki so jo pobarvali z zeleno, kar je bilo na televiziji videti fenomenalno, igrišče pa je bilo zelo slabo za igro," je Čeh opisal dogodek ob gostovanju 24. marca 2001 v Rusiji. Tekma v okviru kvalifikacij za SP 2002 se je končala z remijem 1:1, strelec izenčujočega gola pa je bil Aleksander Knavs.

Od "pajka" do Midasa iz Nizozemske
V nadaljevanju oddaje je bila predstavljena nogometna zgodovina Sovjetske zveze in Rusije, v kateri posebno mesto zasedata vratar Lev Jašin oz. "Črni pajek" in Oleg Blohin, eden najboljših igralcev v 70. letih. Prav posebno pozornost si je prislužil nogometni čudodelnik, ruski selektor Guus Hiddink.

Desno si lahko v celoti ogledate 6. oddajo Pozdrav Afriki, ki je na sporedu na TVS 2 vsak ponedeljek ob 22.00. Ne pozabite tudi na sodelovanje v nagradni igri, ki prinaša tudi eno vstopnico za povratno tekmo Slovenija - Rusija.


Katanec: Zdajšnja generacija je močnejša od moje
Piko na i je dodal nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec, ki izredno visoko ceni izbrano vrsto Matjaža Keka: "Handanovič brani v Serii A že ne vem koliko let, da ne govorim o Bundesligi, kjer Novakovič in Brečko kontinuirano igrata. Zdajšnja generacija je po imenih in klubih, kjer igrajo, veliko močnejša od moje."

Smodiš: Rusi nas podcenjujejo
Dopisnik v Moskvi Andrej Stopar je za ruske vtise obiskal košarkarskega kapetana in igralca CSKA-ja Matjaža Smodiša, ki okreva po operaciji. "Zdaj se že lahko oblečem, kar je kar velik uspeh, če se lahko malo pošalim," je "Smoki" opisal svoje trenutno zdravstveno stanje tri tedne po operaciji. "Rusi nas podcenjujejo," je ruske odzive v svoji okolici povzel Smodiš, ki bo čez tri tedne z vso družino na stadionu Lužniki stiskal pesti za slovenske nogometaše.

Smodiš srečen, da se lahko obleče
6. oddaja Pozdrav Afriki