Dvoboj Vidmarja in Thalissona, po katerem je sodnik David Šmajc pokazal na enajstmetrovko. Foto: www.alesfevzer.com
Dvoboj Vidmarja in Thalissona, po katerem je sodnik David Šmajc pokazal na enajstmetrovko. Foto: www.alesfevzer.com

Maribor je povedel v 26. minuti, ko je po podaji Josipa Iličića zadel Žiga Repas. Devet minut pozneje je odbito žogo po strelu Raula Florucza v mariborsko mrežo spravil Justas Lasickas.

Že pred prvim golom je Olimpija zastreljala enajstmetrovko, pred katero je bilo srečanje zaradi metanja predmetov domačih navijačev na zelenico prekinjeno za več kot 20 minut. Izkazal se je vratar Ažbe Jug, ki je zaustavil strel Florucza.

V drugem polčasu je tempo kljub številnim menjavam precej padel. Nič čudnega, saj sta ekipi sredi evropske sezone. Že v četrtek bosta imela tako Olimpija kot Maribor odločilni preizkušnji za nastop v Konferenčni ligi. V Stožicah bo gostovala Rijeka (1:1), v Ljudskem vrtu pa Djurgarden (0:1).

Obe ekipi tako ostajata v letošnji prvi ligi še neporaženi. Olimpija je upoštevajoč evropske tekme neporažena na enajstih tekmah zapored.

Dolga prekinitev in zgrešena enajsmetrovka Olimpije

Tekmo so malce podjetneje začeli gostitelji, toda prvi so zapretili Ljubljančani. Po desni strani je lepo prodrl Raul Florucz in v kazenskem prostoru našel Thalissona. Ta je sprožil močen diagonalen strel, vendar se je izkazal vratar Maribor Ažbe Jug.

Sodnik David Šmajc je tekmo v 15. minuti zaradi incidenta domačih navijačev prekinil.

Dve minuti prej je pokazal na najstrožjo kazen za Olimpijo, ko je Lan Vidmar v kazenskem prostoru podrl Thalissona. Šmajc je enajstmetrovko dosodil po ogledu VAR-a, potem ko so ga kontaktirali iz sodniške sobe. Ko se je Raul Florucz pripravljal na izvedbo enajstmetrovke, so na zelenico poleteli predmeti s tribune, kjer so bili mariborski navijači. Eden izmed predmetov je Florucza zadel v mednožje in Šmajc je tekmo prekinil ter obe ekipi poslal v slačilnico.

Tekma se je nadaljevala po več kot 20-minutni prekinitvi. Florucz je streljal enajstmetrovko v desni kot mariborskega vratarja, a je Jug njegovo namero prebral in žogo odbil v kot.

Druga odločitev o enajstmetrovki spremenjena

V 23. minuti je Šmajc po prekršku Svena Šoštariča Karića nad Floruzcom spet pokazal na enajsmetrovko, vendar je odločitev po nekaj trenutkih spremenil, saj je bil prekršek strojen izven kazenskega prostora. Tudi tu je posredovala sodniška soba.

Prvenec Žige Repasa v vijoličnem dresu

Tri minute pozneje je Maribor povedel. Po navidez nenevarni akciji je visoka žoga prišla na pet metrov od gola Olimpije, toda Ljubljančani je niso uspeli izbiti. Lepo se je zagradil Josip Iličić, ki je žogo poslal nazaj do Žige Repasa, ta pa jo je z desetih metrov zabil pod prečko po sredini ljubljanskih vrat. Prvi gol za Žigo Repasa v mariborskem dresu.

Lasickas najbolj spreten po odbitku v kazenskem prostoru

Olimpija je izenačila v 35. minuti. Neumorni Florucz je streljal z roba kazenskega prostora. Žoga se je odbila in prišla do osamljenega Justasa Lasickasa, ki jo je z osmih metrov po tleh spravil za hrbet vratarja Juga.

Ob 20.15 bodo državni prvaki iz Celja gostili Primorje, 6. krog pa bo v ponedeljek ob 17.30 zaokrožila tekma med Bravom in Nafto 1903.

Erik Merdanović po treh mesecih že odstopil

Erik Merdanović ni več trener Domžal, ki so po šestih krogih na dnu lestvice Prve lige. Dan po tekmi s Koprom in porazu z 0:3 je vodstvo kluba obvestil o nepreklicnem odstopu. Do nadaljnjega bo ekipo vodil Matej Podlogar. Merdanović, ki je ob Kamniški Bistrici pred tem vodil mladinski pogon, je odstopil po zgolj treh mesecih na klopi Domžalčanov.


PRVA LIGA TELEMACH – 6. KROG:
MARIBOR – OLIMPIJA 1:1 (1:1)
Ž. Repas 26.; Lasickas 35.

Sodnik: David Šmajc (Predoslje)

Ob 20.15:
CELJE – PRIMORJE 0:0 (-:-)

Ponedeljek ob 17.30:
BRAVO – NAFTA 1903

Odigrano v soboto:
MURA – KALCER RADOMLJE 1:0 (0:0)
1750; Vizinger 85./11-m

DOMŽALE – KOPER 0:3 (0:1)
600; Petriško 43., 61./oba 11-m, Mittendorfer 51.
RK: Makadji 58./Domžale