Albertu Rieri po vrnitvi v Slovenijo ne gre po željah. Foto: www.alesfevzer.com
Albertu Rieri po vrnitvi v Slovenijo ne gre po željah. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so na zadnjih štirih tekmah trikrat izgubili in enkrat igrali neodločeno. Še posebej boleč je bil nedeljski poraz proti Primorju, ki je v Celju slavilo kar s 3:0. To je še dodatno načelo samozavest varovancev Alberta Riere, ki od ponovnega prihoda v Celje ne najde prave ekipne kemije.

To priznava tudi napadalec Mario Kvesić. "Stanje ni idealno, a to ne more in ne sme biti alibi pred tokratnim obračunom. Kar je za nami, ne moremo spremeniti, gledamo naprej. Na sporedu je zgodovinska tekma za klub, navijače in vse nas v garderobi. Nihče nam ne bo pomagal, zadevo moremo rešiti sami. Zadnja priložnost za Evropo je sama po sebi dovoljšen razlog za motivacijo. Vse je odvisno od nas," je povedal Kvesić.

Riera meni, da so igralci pripravljeni. "Igralcem smo predali vse potrebne informacije za jutrišnjo tekmo. Imamo načrt. Smo bolje pripravljeni v primerjavi s prvo tekmo, saj imamo zdaj na voljo vse informacije o Pjuniku. V ponedeljek, takoj po tekmi s Primorjem, smo začeli priprave na četrtek. Za nami so kakovostni treningi, ki me prepričujejo, da lahko jutri premagamo Pyunik. Želim si lačnih igralcev, ki bodo opravili svojo odgovornost. Želim si, da bi po tekmi vsak od nas lahko rekel, da je za Celje naredil vse, kar je bilo v njegovi moči," je dejal Riera.

Skrbi ga slabo igrišče. "Vsak mora prevzeti odgovornost. Jaz jo bom za taktiko, načrt, plan. Kdo bo prevzel odgovornost za igrišče? Če bomo jutri izgubili zaradi načrta, bom to priznal. Bo kdo prevzel odgovornost zaradi igrišča, ki nam ne omogoča normalne igre? Ekipa, ki si želi biti dominantna, potrebuje dober teren. Mi tega nimamo na razpolago. Situacija ni idealna, a za svojo ekipo ne dvomim, da se je sposobna dvigniti in pobrati," je še dodal Riera.

Celje na povratni tekmi ne bo moglo računati na kaznovanega Davida Zeca, ob tem imajo ob Savinji tudi številne težave s poškodbami.

KONFERENČNA LIGA

4. PREDKROG, povratna tekma

Četrtek ob 20.15:
CELJE – PJUNIK (ARM) (0:1 – izid prve tekme)